Sport

Tibolya reméli, nincs vége az idényének

A római öttusa-világbajnokságon kedden kulcscsonttörést szenvedett versenyző reméli, ebben az idényben még rajthoz állhat.

Amint arról beszámoltunk, az öttusa-vb-n a férfiak váltóversenyében visszalépett a magyar csapat a verseny közepén (a második pozícióból), mert Tibolya Péter leesett lováról és eltörte a kulcscsontját.

“Remélem, az Európa-bajnokság már szóba jöhet” – utalt a július elején esedékes kontinensviadalra a magyar sportoló, aki bízik abban, hogy nem kell sokat kihagynia.

“A bal kulcscsontom sérült, így addig is fogok tudni lőni, meg iskolázni vívásban. Az áprilisi, százhalombattai Világkupán harmadik voltam, ezért nagy várakozással tekintettem a világbajnokság elé. Mostanra sikerült összerakni a vívásomat, úgy éreztem, jó formában vagyok.”

“Nem jött ki jól a távolság, a ló távolról ugrott el, nem ért át az akadályon, belebiciklizett az ugrásba, majd a földre éréskor elbotlott, én pedig átestem rajta. Arra nem emlékszem, hogy törtem el a kulcscsontom, csak arra, hogy amikor megtapogattam a környékét, éreztem hogy egy helyen nagyon felduzzadt. Elgyalogoltam a többiekig, még dolgozott bennem az adrenalin, s amikor odaértem, akkor éreztem, hogy nincs már erőm. A kórházban jól elláttak, kaptam nagyon erős fájdalomcsillapítót, ami miatt most nem érzek semmit. Kérdés, mi lesz, ha majd elmúlik a hatása” – mondta a versenyző, miközben a csapatvezetés már intézte az esti hazaútját.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik