Sport

Simán nyert a házigazda, gálázott Kanada

A Svédországban és Finnországban zajló A csoportos jégkorong-világbajnokságon a svédek hatot, míg Kanada hét gólt lőtt.

Két perc sem telt el, máris vezettek a juharlevelesek a Helsinki csoportban egy győzelemmel és egy vereséggel álló franciák ellen, ugyanis Nugent-Hopkins talált be, majd még az első tíz percben meg is duplázták a tengerentúliak az előnyüket Sharp révén.

Még az első harmadban érkezett Benn, és két gólt is berámolt, miközben a gallok erejéből csak a kozmetikázásra futotta. A középső etapra érthetően visszább vettek az Egyesült Államoktól hosszabbítás után vereséget szenvedő kanadaiak, így már ezt a periódust 1-1-el zárták a felek: Eberle és Rouleau voltak az elkövetők (5-2).

Az utolsó harmadban viszont már csak kanadai gól született, ráadásul kettő, így kialakult a 7-2-es végeredmény, amivel Kanada egy ponttal vezeti csoportját a hatpontos Svájc és Finnország előtt, mögöttük öt ponttal az Egyesült Államok áll.

Az USA azért nem tudott a nyolcas élére ugrani, mivel a szlovákok 4-2-re legyőzték őket úgy, hogy az első játékrész végén már 3-1 állt az eredményjelzőn északi szomszédaink javára.

A Stockholm csoport küzdelmeiben a házigazda svédek nagyon elléptek a nyitásnál, és egy 4-1-es első harmadot produkálva, előre tisztázták, számukra csak a győzelem az elfogadható Dánia ellen: 6-4 lett a vége. A csoport másik mérkőzésén a Csehország-Norvégia meccs komoly izgalmakat tartogatott, ugyanis a rendes játékidő 3-3-as állásnál ért véget, és mivel a hosszabbítás sem hozott gólt, következett a szétlövés: mindkét kapus remekül teljesített, csak az utolsó lövő, a cseh Hemsky tudott eredményes lenni (4-3).

Eredmény – A csoport jégkorong-világbajnokság
Stockholm-csoport:

Svédország-Dánia 6-4 (4-1, 2-1, 0-2)
Csehország-Norvégia 4-3 (1-1, 1-1, 1-1, 0-0) – büntetőkkel

Helsinki-csoport:

Szlovákia-Egyesült Államok 4-2 (3-1, 0-1, 1-0)
Kanada-Franciaország 7-2 (4-1, 1-1, 2-0)

 

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik