Sport

Kulcscsonttörést szenvedett a vb-n a magyar öttusázó

Tibolya Péter leesett a lováról az öttusa-vb férfi váltóversenyében, megsérült, a magyar csapat visszalépett a számtól.

A Tibolya Péter mellett Marosi Ádám és Demeter Bence alkotta válogatott utolsó előttiként lovagolt a pályára, mivel két szám után a második helyen állt.

Miután Marosi hibátlanul, Demeter pedig egy rontással teljesítette feladatát, Tibolya az első akadálynál bukott. Lovát a pálya túloldalán fogták meg, de ő nem arra tartott, hogy újra nyeregbe szálljon, hanem a magyar tábor felé gyalogolt.

Ekkor már többen észlelték, hogy bal válla lejjebb van a másiknál, s aztán mikor odaért, közölte, hogy eltört a bal kulcscsontja. Ezt követően rövid ápolás után kórházba szállították, ahol kiderült, nem kell megműteni a karját. Tibolya amint lehet, hazautazik.

Tibolyának 2007-ben már volt hasonló balesete, akkor a jobb kulcscsontja tört el a berlini világbajnokság előtti edzőtáborozás során. “Ezzel nemcsak az itteni szereplése, hanem az egész szezonja elúszott” – mondta Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Demeter mellett Tibolya esélyes volt arra, hogy a kvalifikációs ranglistáról olimpiai kvótához jusson. A magyarok a férfiaknál – csakúgy, mint a nőknél – rendelkeznek már két részvételi joggal: Marosi Ádám és Kasza Róbert nevezhető a londoni játékokra. A szabályok szerint egy nemzetből ugyan nemenként csak két öttusázó szerepelhet a játékokon, de több szerezhet indulási jogot. Amennyiben ez így történik, az adott szövetség határoz, hogy kinek az ötkarikás részvételét támogatja.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik