Sport

Kings-Coyotes döntő Nyugaton

A Nyugati főcsoport döntőjébe a Los Angeles Kings után a Phoenix Coyotes is bejutott, miután 4-1-re megnyerték a Nashville elleni párharcot.

Az első harmad nem hozott találatot Phoenix-ban, na nem azért, mert gyenge játékot produkáltak a fiúk a jégen, hanem mert a kapusok óriási bravúrokkal védtek minden feléjük szálló korongot. A gólt jelző duda először a 24. percben szólalt meg: Vermette félpályás lövésébe Doan tette bele a botját, így az irányt változtatva Rinne mögött kötött ki.

Még a középső etapban megszületett a második hazai gól Martin Hanzal révén, így a záró játékrészt kétgólos előnyről várták a Prérifarkasok. A Nashville szépíteni tudott a lefjúsá előtt hat perccel, de ez már csak szépségtapasz volt, ugyanis a meccset 2-1-el nyerte meg a Phoenix, az elődöntőt pedig 4-1-el, így a klub története során először játszhatnak majd főcsoportdöntőt. A nagydöntőbe kerüléshez a Coyotesnak a Los Angeles Kingsen kell túljutnia. A párharc pikantériája, hogy mindkét együttes a Csendes-óceáni csoportban harcolták ki a playoffot.

Keleten csak a hosszabbítás döntött a New York-Washington meccsen, és már a rendes játékidő sem volt unalmas: 2-1-re állt a találkozó egészen az utolsó percig, amikor 6,6 másodperccel a lefújás előtt Brad Richards emberelőnyből volt eredményes, ezzel hosszabbításra mentette a találkozót. A ráadásban két perc telt el, és végleg eldőlt a meccs, 3-2-re nyert a Rangers, és a párharcot is ilyen arányban vezeti.

 

Eredmények – NHL, rájátszás, főcsoport elődöntő

Nyugat:

Phoenix Coyotes – Nashville Predators 2-1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–1.

Kelet:

New York Rangers – Washington Capitals 3-2 /hosszabbítás után/
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–2 a Rangers javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik