Sport

Elmarad a ligaválogatott DAC elleni meccse Győrben

Az együttes húsz fős keretéből csak tizenhárman jelentkeztek „munkára”.

Elmarad a magyar labdarúgó-ligaválogatott szerdára Győrbe – a dunaszerdahelyi DAC ellen – tervezett mérkőzése. Erről Egervári Sándor szövetségi kapitány döntött hétfőn azt követően, hogy az együttes húsz fős keretéből csak tizenhárman jelentkeztek “munkára.”

“A tervezett program nagyobb részét kisebb létszámmal is megtartjuk, a szerdai mérkőzést azonban nem tudjuk vállalni, egyetlen mezőnyjátékos cserével nem lehet kiállni a találkozóra” – idézte a Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) honlapja Egervári Sándort.

Halmosi Péter, Egerszegi Tamás és Lipták Zoltán sérülten érkeztek Telkibe, míg négy futballista, Gyurcsó Ádám, Nikolics Nemanja, Koltai Tamás és Pátkai Máté klubja kérésére nem csatlakozott a csapathoz.

“A ligaválogatott alapvető célkitűzése, hogy az NB I-ben kiemelkedő teljesítményt nyújtó játékosokat felzárkóztassuk, és megismertessük a válogatott játékával, ezt két nap alatt, a közös edzésekkel meg tudjuk oldani. Nehéz helyzetbe kerültünk, de nem mondunk le arról, hogy a jövőben is tartsunk összetartásokat a hazai bajnokságban szereplő játékosoknak. Sajnálom, hogy nehezen indul be ez a program, de szeretném, ha félévről félévre két-három játékos megjelenne a válogatottban, és az ő zökkenőmentes beilleszkedésük érdekében kiemelt jelentősége van a ligaválogatott összehívásának. Emellett nem szabad azt sem elfelejteni, hogy a futballisták számára is jókora motivációt jelent, ha érzik, hogy közel vannak a válogatotthoz.” – tette hozzá a szövetségi kapitány.

A keret programjában hétfőn regenerálódás szerepel, kedden pedig taktikai edzések következnek: délelőtt a válogatott védekező-, délután a támadójátékát gyakorolják a labdarúgók.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik