Sport

A Vörös Skorpió Budapesten is csípne

A 100 ezer dolláros fődíjért kiírt nemzetközi sorozat első állomása lesz az a küzdősportgála, amelyet a Papp László Budapest Sportarénában rendeznek meg szombat este.

A jelen egyik legnépszerűbb irányzata, a K-1 Max Fight Code elnevezésű szériájának négy világbajnoki selejtező mérkőzést is magában foglaló nyitányán két magyar is a küzdőtérre lép, összesen pedig 11-en szerepelnek a hazai harcosok táborából a 11 ország képviselőit felvonultató hétvégi eseményen.

A 18.30 órakor kezdődő gálán a kisebb súlycsoportok reprezentánsai mellett a K-1 óriásai közül is színre lépnek ketten: a termetre és tudásra is kiemelkedő, korábbi világbajnok fehérorosz Alekszej Ignasov, akinek ez lesz pályafutása 100. meccse, és a török Ali Cenic. Ők vívják a főmérkőzést, melynek a stílusa miatt – merthogy bárkit bármikor “meg tud csípni” – csak Vörös Skorpióként emlegetett, 34 éves Ignasov az esélyese, aki eddigi 99 fellépéséből 79-et nyert meg, míg a nála nyolc esztendővel fiatalabb Celic mérlege 21 meccsből 19 győzelem.

Lesznek profiboksz-mérkőzések is, a legérdekesebbnek a szorítóba kétévi szünet után visszatérő, amatőrként világbajnoki ezüstérmes, de a hivatásosok között is remekelt Bedák Pál meccse ígérkezik. Helyet kaptak továbbá a programban profi kickbox-csaták és a földharcot megengedő MMA-szabályrendszerben zajló összecsapások is.

A sajtótájékoztató keretében elhangzott bejelentés szerint valamikor az év folyamán még egyszer, hangsúlyozottan utoljára ringbe lép a birkózásban olimpiai és világbajnok, s a profi küzdősportokban is vb-címekig jutott Növényi Norbert, aki azt mondta, hogy több mint negyvenéves sportkarrierjét egy emlékezetes búcsúfellépéssel akarja lezárni a K-1-esek között, MMA-sként vívandó mérkőzéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik