Sport

A távozók és az érkezők oldala is erős Sopronban

A női kosárlabda NB I döntőjének vesztese számos alapemberét elengedte, de azért újakat is igazolt a következő szezonra.

Sopronban hétfőn hirdetett keretet Török Zoltán ügyvezető, aki elmondta, a pénzügyi lehetőségekhez mérten alakították ki a jövő évi csapatot: így öt játékost elengedtek, de négyet igazoltak, sőt egy erős magot is kialakítottak a még szerződéssel rendelkező játékosokból.

Ennek alapján a gárda kötelékében marad továbbra is Fegyverneky Zsófia, Krnjic Sara, Szabó Fanni és Böröndy Vivien, valamint Licskai Zsófia, aki két, Zavecz Hanna pedig aki egy évig hosszabbított. Mellettük fiatal játékosok is lehetőséghez jutnak majd, akik a Soproni Darazsak Akadémiáról érkeznek.

A soproni klubhoz csatlakozik régi-új játékosa, Zsovár Orsolya, aki Zalaegerszegről teszi át székhelyét, valamint Anita Teliane, aki a Vasastól érkező erőcsatár, a Szpartak Moszkvától visszatérő Jelena Milovanovic és az amerikai San Antonio Silver Star csapatából érkező Shenise Johnson.

Végül essen szó azokról, akik elhagyták Sopront: Horti Dóra, Szasa Kurasova, Németh Betty, Fűrész Dia és Czank Tímea is máshol folytatja pályafutását.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik