Sport

Van mit javítania a Fradinak a KEK-ben

Kökény Beatrix, a zöld-fehér klub ügyvezetője szerint jobb játékot is tud majd nyújtani a Ferencváros a Viborg elleni KEK-döntő visszavágóján.

A címvédő Fradi vasárnap délután Dabason fogadta a párharc első mérkőzésén a dán Viborgot: a végjátékban kissé bealudva a zöld-fehérek magukra húzták a dánokat, és hiába volt közte öt is, a végére egy góllal – 31-30-ra – tudott csak nyerni az FTC, így nem lesz könnyű dolguk a május 13-ai idegenbeli visszavágón.

Hétfőn az m1 Ma reggel című műsorában Kökény Beatrix, az egykori Fradi játékos nyilatkozott a címvédő visszavágós esélyeiről: “Nagyon hullámzó volt a játékunk. Több volt benne, ezért is sajnálom, hogy csak egy góllal nyertünk. Hogy Dániában nyerni tudjunk jobb játék kell, nem azt nyújtottuk, amit a KEK-sorozatban eddig, persze ez ellenfél függő is, hogy mit engednek. A dánok keményen, szigorúan védekeztek, és a kapusteljesítményük is jó volt.”

“A széleken nagyon sok javítani valónk van, ha onnan belőjjük ziccereink egy jó részét, akkor másképp alakulhatott volna a meccs. Átlövésekből is maradt bennünk. Védekezédben is voltak olyan momentumok, amikor belealudtunk, és a semmiből tudott a Viborg ajtó-ablak helyzetet teremteni.” – folytatta az egykori válogatott játékos.

Azonban nem csak ez a komoly erőpróba vár a héten a Fradi játékosaira, ugyanis kedden két-zöld fehér alakulat csap össze a magyar bajnoki döntőben: a fővárosiak ellenfele a BL-döntős Győri Audi ETO KC lesz. A hazai fináléval kapcsolatban Kökény nem volt bizakodó: “A Győr ellen nem mi vagyunk az esélyesek, de remélem, a meccs jó felkészülés lesz a KEK-döntő visszavágójára. Jó lenne, ha nem félnénk a Győrtől, és főleg a kapusaiktól.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik