Sport

Névadó Maroshegyen: a sportpályát Mezővári Józsefről nevezték el

Ezentúl az Ikarus-Maroshegy sportpályája a klubot hosszú évekig irányító, és tavaly elhunyt Mezővári József nevét viseli.

Vasárnap délután nemcsak azért bandukoltak a szurkolók az Ikarus pályára, hogy megtekintsék a Dunafém-Maroshegy – Baracs megyei első osztályú bajnoki mérkőzést, hanem ezen alkalomból nevezték el a létesítményt labdarúgó csapatot hosszú évekig gardírozó Mezővári Józsefről, aki 2010. szeptember 16.-án, 59 éves korában hunyt el.

Húsz évvel ezelőtt vette kézbe az Ikarus sportegyesületnél a labdarúgás irányítását, szervezését a fehérvári labdarúgás „Minarik Edéje”. A futballcsapatot tulajdonképpen neki kellett létrehoznia, és ez olyan jól sikerült, hogy a sokáig Ikarus-Maroshegyként működő csapat a semmiből indulva egészen a másodosztályig jutott. Aztán hosszú ideig bizonytalan volt, megmaradhat-e az otthona a maroshegyi labdarúgóknak. Mezővári József vezetésével elszánt küzdelmet folytattak a helyiek a pályájukért, hosszú ideig tartott, amíg az új városvezetésnek is köszönhetően biztossá vált, megmaradhat és megújulhat a sporttelep. Amely szinte már szűkös a két évtized alatt megizmosodott egyesület számára, hiszen Székesfehérvár jelentős utánpótlás-műhelyeként nyolc korosztályban, négy éves kortól fociznak itt fiúk, lányok, kétszázan, tíz edző irányításával. Nemcsak Maroshegyről, egész Fehérvárról, sőt környező falvakból is vannak játékosai a Dunafém-Maroshegynek.

Brájer Éva alpolgármester, egyben a terület önkormányzati képviselője tavaly ősszel javasolta a Közgyűlésnek, hogy a helyi közösség életében évtizedekig meghatározó szerepet betöltő, gyerekek százainak sportolási lehetőséget biztosító, a fehérvári amatőr labdarúgás ügyét élete végéig szívén viselő Mezővári József legyen a szép új maroshegyi pálya névadója. A Közgyűlés határozatban adta a létesítménynek a Mezővári József Sportpálya elnevezést, a hivatalos névadó ünnepséget pedig természetesen egy mérkőzéshez kapcsolták.

A sporttelep névadó ünnepségén Cser-Palkovics András polgármester rámutatott, ahhoz, hogy továbbra is jó közösség legyen a maroshegyieké, kellenek az elhivatott emberek, és kellenek a közös élmények, amelyek többek között épp a sportpályán szerezhetők meg. Aki itt él, aki itt focizik, vagy akinek a gyermeke, barátja, ismerőse focizik itt, mindig büszke lesz a maroshegyi győzelmekre.

A sporttelep Maroshegy címerét is tartalmazó névtáblájának felavatása után főtisztelendő Tornyai Gábor atya szentelte fel a pályát.

Az ünnepséget követő mérkőzés 2-2 (1-1) – re végződött, ahol a vendéglátók mindkét gólját Balogh Zoltán szerezte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik