Sport

Hetedszer is futnak Vérteskozmán

Vasárnap hetedik alkalommal rajtol el a Vérteskozma - Made in Run Erdei Futóverseny a vérteskozmai turistaháztól.

A verseny a szó legszorosabb értelmében kinőtte magát, évek óta nagy létszámmal rendezi meg Kaufer Tamás, aki megszállott hosszútávfutóként találta ki ezt a kikapcsolódásnak, és sportnak egyaránt nagyszerű kezdeményezést. Székesfehérvártól 25 kilométerre, Zámoly, és Gánt után, Tatabánya irányába, a Majki-tavak előtt csodálatos környezetben található maga a megmérettetés helyszíne. A pálya talaja erdei aszfaltos, dimbes- dombos, lezárt, erdészeti út.

Ahogy megtudtuk Kaufer Tamástól, még lehet nevezni a versenyre a +3630/2277094-es telefonszámon. A verseny napján, pedig a helyszínen 8:30-tól 9:45-ig van lehetőség még nevezésre. 15, 5, illetve 1 kilométeres távon bizonyíthatnak az indulók, a 15 km-es távon fél távnál szőlőcukor, víz áll majd a rendelkezésükre. A verseny ideje alatt a futópályán, az erdőben kizárólag rajtszámmal lehet tartózkodni, az erdőgazdaság engedélye miatt, mivel a helyszín természetvédelmi terület.

Értékes díjakat nyerhetnek az indulók, valamint a célba érkező versenyzők, és természetesen a győztesek.  Az első 150 célba érkező a 15 km-es távon emblémázott 7. Vérteskozma – Made In Run pólót, befutó csomagot kap. Távonként, nemenként 1.-3. helyezett éremben részesül, míg a 15 km-es távon a női illetve férfi pályacsúcsot megdöntők, különdíjban részesülnek.  A helyezettek és a sorsolások nyertesei a verseny szponzorainak értékes ajándékait kapják, amelyek lehetnek éttermi vacsorák, párnák-takarók, lovaglási lehetőség, és wellness bérletek.

Mint minden évben, ezúttal is várnak a szervezők neves vendégeket, így Miklósa Erika operaénekes, Fenyő Iván, és Száraz Dénes színművészek mellett Monspart Sarolta egykori tájfutó világbajnok is jelezte érkezését.   

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik