Sport

Főcsoportdöntősök a Királyok

A Los Angeles Kings hétfő hajnali sikerével összesítésben 4-0-ra megnyerte a St. Louis Blues elleni elődöntőt a profi hokiligában.

Abban a tudatban lépett pályára Kings a Staples Centerben, ha a negyedik meccsen is nyerni tudnak, simán, nyert meccs nélkül búcsúztatják a Bluest. Nos, alig négy perc hoki után egy lépéssel közelebb került a terv megvalósításához a hazai alakulat, ugyanis Jordan Nolan vette be Brian Elliott kapuját.

Még az első félidő derekán érkezett is a válasz a hősiesen küzdő St. Louistól: Kevin Shattenkirk tudott eredményes lenni, ám a harmad mégis Kings-vezetéssel zárult, mivel a kapitány Dustin Brown is feliratkozott a gólszerzők közé.

A második felvonásban mindkét hálóőr kitett magáért, és egyszer sem engedték a pakkot maguk mögé, nem úgy a záró etapban Elliott: Brown fél perccel a lefújás előtt egy üres kapus góllal – 19 év után – főcsoportdöntőbe lőtte a Királyokat.

A játéknap másik mérkőzésén a Devils zsinórban harmadik meccsét nyerte a Flyers ellen: az első harmad két-két gólt hozottt mindkét oldalon, viszont a középső és a záró etapban csak a New Jersey talált be, így kialakult a 4-2-es végeredmény, amivel az Ördögök csupán egy győzelemre vannak a főcsoportdöntőtől.

Így lettek királyok a Királyok:

Eredmények – NHL, rájátszás, elődöntők

Kelet:

New Jersey Devils – Philadelphia Flyers 4-2
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Devils javára.

Nyugat:

Los Angeles Kings – St. Louis Blues 3-1
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Kings javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik