Sport

Csúnya égés küszöbén a Bikák

A Chicago Bulls harmadszor is vereséget szenvedett a Philadelphiától a tengertúli profi kosárlabdaligában, így a 76ers egy győzelemre van a továbbjutástól.

Az alapszakaszgyőztes Bikáknak komolyan össze kell kapniuk magukat a főcsoport negyeddöntő ötödik meccsére, ha nem akarnak leszerepelni. A nyolcadik helyen kiemelt 76ers ugyanis hétfőn hajnalban hétpontos, 89-82-es csapást mért a Bullsra. Érdemes megjegyezni, a Philadelphia legutóbb a 2002-2003-as szezonban jutott be a rájátszás második körébe, és most már csak egy siker választja el őket ettől a bravúrtól.

A 76ers pontjainak zömét Spencer Hawes szállította, szám szerint 22-őt, és mellé szerzett még nyolc lepattanót. Mellette Iguodala és Holiday vitte a hátán a csapatot. A chicagói alakulatban Carlos Boozer volt a legeredményesebb a maga 23 pontjával és 11 lepattanójával, de ez is kevésnek bizonyult a győzelemhez.

A Chicagón kívül minden nagyágyú már csak egy győzelemre van az elődöntőtől: a Los Angeles Lakers 92-88-ra legyőzte a Denvert, a Boston Celtics pedig 101-79-re az Atlantát. A LeBron James vezette Miami viszont vereséget szenvedett a New York Knicks otthonában, mégis a Heat vezeti a párharcot 3-1-re.

Így nyert a Philly a Bulls ellen:

Eredmények – NBA, rájátszás, főcsoport negyeddöntők, 4. mérkőzések

Kelet:

New York Knicks – Miami Heat 89-87
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Heat javára.

Boston Celtics – Atlanta Hawks 101-79
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Cetlics javára.

Philadelphia 76ers – Chicago Bulls 89-82
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a 76ers javára.

Nyugat:

Denver Nuggets – Los Angeles Lakers 88-92
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Lakers javára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik