Sport

Az öttusa-vb-n hatodik hellyel nyitottak a hölgyek

A magyar csapat a római öttusa-világbajnokság hétfői női váltóversenyében becsúszott a pontszerző helyre. Az aranyérmet a németek, az ezüstöt a kínaiak, a bronzot pedig a britek harcolták ki.

A Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Cseh Krisztina trió jó kezdést követően hetedikként zárta a délelőtti vívást a 12 együttest felvonultató mezőnyben, majd a második legjobb időt érte el a 3×100 méteres úszásban, ezzel felzárkózott a harmadik helyre.

A lovaglásban még eggyel előrébb lépett, de az éllovas dél-koreaiak mögött szoros volt a verseny a kombinált szám előtt. A fejenként két sorozat lövéssel megszakított 3×1500 méteres futásban sokszor változott a sorrend a bő élcsoportban. A magyarok közül a tavaly egyéniben vb-ezüstérmes Kovács kezdett, ezúttal azonban egyik sorozatában sem lőtt jól, ennek eredményeként negyedikként futott be.

Az őt váltó Cseh pontosan célzott, s bár két helyet ezzel együtt is visszacsúszott, csak pár méterrel volt előtte az újabb váltásnál három-négy ellenfele. Harmadikként Gyenesei vágott neki a távnak, melynek során megőrizte pozícióját.

A magyarok címvédőként indultak, de a csapat összeállítása csak kétharmad részben egyezett meg a Moszkvában győztes együttesével. Kovács és Gyenesei tavaly is tagja volt a vb-váltónak, Cseh azonban a közelmúltban betegséggel küzdő Tóth Adriennt helyettesítette.

“Több is benne lehetett volna ebben a csapatban, csak hát a két jó vívónktól, Sacitól és Krisztától kevés volt, amit ma mutatott. Az első számban Leila vitte a csapatot, a nap végén pedig Kriszta emelkedett ki, jó lövészetével. A különbség a tavalyi és a mostani csapat között az, hogy az elmúlt évben szerepelt három lány úgy együtt bízott magában, hitt abban, hogy sikeres lesz, a mostani három pedig nem” – értékelt Pálvölgyi Miklós szövetségi kapitány.

Eredmény – öttusa-vb, női váltó
1. Németország (Lena Schöneborn, Janine Kohlmann, Annika Schleu) 5434 pont
2. Kína (Chen Qian – Csen Csien, Miao Yihua – Miao Ji-hua, Zhu Wenjing – Csu Ven-csing) 5414
3. Nagy-Britannia (Kate French, Katy Burke, Katy Livingston) 5388
…6. Magyarország (Kovács Sarolta, Gyenesei Leila, Cseh Krisztina) 5284 (vívás: 34 győzelem/32 vereség/832 pont, úszás: 3:06.00 perc/1108 pont, lovaglás: 1140 pont, lövészet-futás: 24:09.74 perc/2204 pont)

Kedden a férfiak váltóversenyét rendezik. A magyar csapatban Marosi Ádám, Tibolya Péter és Demeter Bence szerepel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik