Sport

Véget ért a címvédő szezonja

A bajnok Dallas Mavericks a negyedik meccset is elveszítette az Oklahoma ellen, így búcsúzott a playofftól a tengerentúli profi kosárlabdaligában.

A rájátszásban az Oklahoma már készülhet a következő korre, ugyanis a Maverick ellen aratott első három győzelmük után htéfő hajnalban begyűjtötték a negyediket is, így simán, 4-0-val kisöpörték a playoffból a Nowitzkiéket. A Dallas az utolsó öt és fél percben nem szerzett akcióból kosarat, így mindössze a német játékos hét büntetője ért hazai pontokat. Ezzel szemben a záró negyedet a Thunder majdnem 20 ponttal, 35-16-ra megnyerte, így nem is adott szépítési lehetőséget a dallasiaknak a James Harden vezette legénység.

Aprópó Harden: az ö 29 pontja nagyon kellett a sikerhez, csakúgy, mint Kevin Durant 24 pontja és 11 lepattanója. Velük szemben a másik oldalon Nowitzki igaz, hogy 34 egységig jutott, de rajta kívül csak Terry és Kidd tudott 10 dobott pont fölé kerülni.

A játéknap további mérkőzésein a Pacers hosszabbítás után tudott nyerni az Orlando ellen, így már csak egy győzelemre vannak a továbbjutástól, csakúgy, mint a San Antonio Spurs, mely a Utah Jazzt győzte le. A Grizzlies-Clippers csatában az állás 2-1 a Los Angeles javára, ugyanis egypontos győzelmet arattak a Memphis felett.

A Thunder negyedik győzelme:

 

Eredmények – NBA, playoff, főcsoport-negyeddöntő

Orlando Magic-Indiana Pacers 99-101 /hosszabbítás után/
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–1, a Pacers javára.

Utah Jazz-San Antonio Spurs 90-102
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0, a Spurs javára.

Dallas Maverick-Oklahoma City Thunder 97-103
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–0, a Thunder javára.

Los Angeles Clippers-Memphis Grizzlies 87-86
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1, a Clippers javára.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik