Sport

Micheliszt megint kilökték, de pontot szerzett

A WTCC Magyar Nagydíján Micheliszt már az első körben kilökték, de harcos versenyzéssel a hetedik helyen zárta az első futamot.

A túraautó-világbajnokság magyarországi futamának időmérőjén Michelisz Norbert az első rajtra a hatodik, míg a másodikra az ötödik pozíciót tudta megszerezni. A vasárnapi első, repülőrajtos futamon a nem túl meleg aszfalton Michelisz remekül kapta el a startot és Huff mögött jól lopta a távolságot egészen az első kanyarig, amikor megismétlődött a szlovák verseny olyan szempontból, hogy ismét kilökték a magyar pilótát, igaz, ez most versenybaleset volt: Menu hátulról koccolta meg és kicsúszott, de a pálya szélességének köszönhetően még az aszfalton tudta tartani a BMW-t, és versenyben maradt, igaz csak a 12. helyen, miközben Wéber Gábor a 10. helyen hajtotta a sárga-fekete gépet.

A harmadik körre Michelisz megelőzte Di Sabatinót és Wébert is, így szépen lassan megkezdte a felzárkózást a fantasztikus magyar közönség előtt, mely minden alkalommal őrjöngésben tört ki, amikor a BMW elhaladt a tribün előtt. A 12 körös futam féltávjánál az ötös rajtszámú autó már a hetedik helyen körözött, míg Wéber Gábor ekkor a kilencedik pozícióért küzdött.

Ahogy teltek a körök, beragadt Oriola mögé Michelisz: nagyon közel autózott a Seathoz, de az egyenesekben nem tudott szélárnyékból előzni, egészen a 11. körig, amikor a célegyenes végén megcsúszott a Seat, és a belső íven pont befért a BMW.

Monteiro volt ekkor a magyar versenyző előtt, aki sokkal lassabb volt, így megérkezett a páros nyakára Coronel, aki bement Michelisz mellé, és a magyar pilóta nem tudott mit csinálni, kivezette az autót a fűre, így a hetedik helyre hozta be a BMW-t. Wéber Gábor is pontot szerzett a Hungaroringen, ő a 10. pozícióban zárt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik