Sport

Michelisz a Hungaroring királya!

Michelisz Norbert nyerte a túraautó-világbajnokság (WTCC) mogyoródi állomásának vasárnap délután rendezett második versenyét.

A 27 éves magyar pilóta WTCC-s pályafutásának második futamgyőzelmét aratta a Hungaroringen, közel 60 ezer néző előtt.

Michelisz nagyszerűen rajtolt az ötödik pozícióból, az első kanyarba már az élen fordult be, miközben csapattársa, a versenynek a 15. helyről nekivágó Wéber a zsúfolt középmezőnyben szélesen vette a fordulót, s csak utolsó előttiként, a 19. helyen tudott visszatérni a pályára.

Michelisz az ötödik körre több mint három másodperces előnyre tett szert, mögötte nagy csata folyt a dobogós helyezésekért. Wéber a hatodik körben boxutca-áthajtásos büntetést kapott, a versenybírók indoklása szerint balesetet okozott.

Michelisz közben remekül tartotta üldözőit, s mivel utóbbiak a második és a harmadik pozícióért folytatott harcban többször is hibáztak, a magyar pilóta három körrel a verseny vége előtt már 4,5 mp-es előnyben volt. Az utolsó két körben Michelisz már csak az elsőség megtartására törekedett, s bár a svájci Alain Menu nagy lendülettel érkezett mögötte, a győzelmet már nem tudta elvenni a magyar versenyzőtől.

Hálás vagyok mindenkinek, aki segített abban, hogy ilyen jó eredményt érjek el hazai közönség előtt” – mondta Michelisz a futam utáni sajtótájékoztatón. “Remek volt az autó mind az időmérőn, mind pedig a versenyeken. A második futamon sikerült nagyon jól rajtolnom, s néhány kör alatt akkora lett az előnyöm, hogy már csak arra figyeltem, ne hagyjon ki a koncentrációm. Igazából a 6. körtől kezdtem el visszaszámolni, s igyekeztem ésszel, a gumikat kímélve versenyezni. A visszapillantó tükörbe már csak a leintés után néztem bele, a futam közben nem törődtem vele, hogy ki van mögöttem és mennyire közel.”

Michelisz a délelőtti első futamon 7. volt, így a vb-pontversenyben 78 pontjával feljött a 6. helyre. A délelőtt 10. Wéber három megszerzett ponttal a 20. a rangsorban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik