Női vízilabda-válogatott (Női vízilabda-válogatott)
Sport

Harmadik lett Londonban a Merész-csapat

A vendéglátó brit csapatot hét góllal legyőzve a harmadik helyen végzett a magyar női vízilabda-válogatott a londoni ötkarikás játékok tesztversenyén.

Merész András együttese az olimpia házigazdáinak Fekete Szilveszter személyében magyar szakember irányította csapatával szemben megint biztosan nyert, azzal együtt is, hogy a szövetségi kapitány a januárban Európa-bajnoki bronzérmet szerzett, majd az áprilisi olimpiai kvalifikációs tornán az ötkarikás indulási jogot kiharcoló alakulatának összetételén jelentős mértékben változtatni kényszerült. Itáliai klubkötelezettségei miatt nem tarthatott a többiekkel például a csapatkapitány Drávucz Rita, a center Bujka Barbara és az Amerikában tanuló kapus, Bolonyai Flóra sem.

Utóbbit – amint azt Merész András a helyszínről a vasárnap déli helyosztót követően elmondta – remekül helyettesítette Kasó Orsolya.

“Kasó nagyon jól védett, ami pedig a mai győzelmünket, s ily módon a Water Polo Arenában kiharcolt bronzérmünket illeti, az egész csapat jól teljesített. Az újoncok is beilleszkedtek, s az amerikaiaktól és az ausztráloktól elszenvedett ötgólos vereségek után mostanra összeállt a védekezésünk. Amellett a britek a tegnapi nagy csatában,  az Egyesült Államokkal szemben 7-6-ra elvesztett meccsükön elfáradtak, ez is kellett a 11-4-es győzelmünkhöz.”

A fináléban Ausztrália egy találattal jobbnak bizonyult az Amerikai Egyesült Államoknál.

Eredmény – olimpiai vízilabda tesztverseny, a 3. helyért

Magyarország – Nagy-Britannia 11-4 (2-1, 2-0, 5-1, 2-2)
A magyar góldobók: Menczinger K. 3, Kisteleki H., Szücs 2-2, Keszthelyi, Kövér-Kiss, Csabai, Poszkoli 1-1

A döntőben:
Ausztrália-Egyesült Államok 6-5 (1-2, 3-1, 2-2, 0-0)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!