Sport

A torta megvan, jöhet a hab

A címvédő FTC-Rail Cargo Hungaria 18.30-tól a dán Viborg ellen vívja a női kézi KEK-döntő első meccsét Dabason.

A szombati Győri Audi ETO-Buducsnoszt BL-döntő izgalmai után vasárnap a második számú kézilabda kupasorozat fináléja következik, hangsúlyos magyar részvétellel.

A KEK-et tavaly az anyagi nehézségekből kilábaló Ferencváros nyerte 33 év után, óriási örömet okozva magának és a szurkolóknak.

Idén a Fradi újra eljutott a fináléig, a döntőben címvédőként pályára lépni nem könnyű, főleg, ha az ellenfél a nemzetközi erőkből álló dán Viborg.


Tomori Zsuzsanna góljaira nagy szükség lesz

Az FTC-Rail Cargo Hungariánál az előzetes célkitűzés a legjobb négy közé jutás volt, ezt pedig könnyedén teljesítette a csapat, a kieséses rendszerű tornán az elődöntőig összesen egy meccsen, a nyolcaddöntőben az orosz Rosztov Dontól egy góllal kaptak ki a zöld-fehérek, az egyes párharcok összesítéseiben az ellenfelek kilenc gólnál nem tudtak közelebb kerülni Elek Gábor csapatához.

Az elődöntőben az orosz Dinamo Volgograd elleni nyolcgólos hazai győzelem után idegenben a végére kiengedve három góllal kikaptak, de összesítésben simán, ötgólos előnnyel jutottak be újra a fináléba.

Női kézilabda Kupagyőztesek Európa Kupája, döntő

1. mérkőzés, Dabas, május 6., 18.30 FTC-Rail Cargo Hungaria–Viborg HK (dán)

2. mérkőzés, Viborg, május 13., 16.40 Viborg HK–FTC-Rail Cargo Hungaria

(DIGI Sport, ÉLŐ)

Az ellenfél, a dán Viborg tavaly BL-címvédőként a nyolcaddöntőben kissé nagy mellénnyel állt ki, és végül Zácsik Szandra uotlsó pillanatban belőtt hetesével elvérzett a Fradi ellen, idén viszont ők búcsúztatták a Debrecent a legjobb 16 között. A dánok fenik a fogukat a magyar KEK-győztesre, nehéz meccsek várnak a lányokra, ezzel tisztában van Elek Gábor edző is

„Katarktikus élmény volt tavaly legyőzni a Viborgot, idén is nagy izgalmak várhatóak. A tavalyi kiírásban nehéz ágon jutottunk el a végjátékig, az Alicante viszont nem volt a legerősebb ellenfél. Idén megint nehéz ágon jutottunk el a döntőig, amit újra meg szeretnénk nyerni, de ez egyáltalán nem lesz könnyű. Tavaly a semmiből jöttünk és vertük meg őket a nyolcaddöntőben, idén más a helyzet” – mondta a Fradi trénere.

Elek Gábor a Viborgról:

A Fradi útja a KEK-döntőig

1. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Union Korneuburg (osztrák) 51-18, 44-23

Összesítésben az FTC 95-41-el jutott tovább

2. forduló:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Westfriesland SEW (holland) 34-19, 38-21

Összesítésben az FTC 72-40-el jutott tovább

Nyolcaddöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Rosztov Don (orosz) 22-23, 32-23

Összesítésben az FTC 54-46-al jutott tovább

Negyeddöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Zvezda Zvenigorod (orosz) 32-24, 35-31

Összesítésben az FTC 67-55-el jutott tovább

Elődöntő:
FTC-Rail Cargo Hungaria–Dinamo Volgograd (orosz) 34-26, 35-38

Összesítésben az FTC 69-64-el jutott a fináléba

Ajánlott videó

Olvasói sztorik