Sport

Részben kinyitott a Tüskecsarnok

Tizenhat évi kényszerszünet után szombaton - még ha csak részben is, de - birtokba vehetta a lágymányosi Tüskecsarnokot a nagyközönség.

Szemre is jól néz ki a csarnok (Fotó: Nemzeti Sportközpontok)

“Végre sportos csatáktól, küzdelemtől, gólörömtől és lelkes szurkolástól hangos az a csarnok, amelyik 16 éve üresen állt. Az előzetes ütemtervnek megfelelően már zajlik a Tüskecsarnok befejezésének tervezése, de maga az építkezés csak jövő év elején kezdődik. Szerettük volna, ha addig, vagyis a munkák tényleges elkezdéséig is megtelik élettel a lágymányosi létesítmény, ezért a Nemzeti Sportközpontok a következő hónapokban bérbe adja a csarnokot, amelyben mostantól jégpálya üzemel” – nyilatkozta Vígh László kormánybiztos.

A Tüskecsarnok beruházása 1993-ban indult, eredetileg az 1996-ra tervezett budapesti Expóra épült, de azóta sem készült el. Idén március végén döntött a kormány arról, hogy folytatódhat a több mint másfél évtizede félkész állapotban, üresen álló Tüskecsarnok építése. A munkák várhatóan 2014-re fejeződnek be, a beruházás 5,9 milliárd forintba kerül.

“Elképzeléseink szerint a Tüskecsarnok 2014-től az egyetemi és főiskolai sportélet budapesti fellegvára lesz. A hallgatók mellett természetesen az élsportolók, valamint a sportos közegben kikapcsolódni vágyó budapestiek is élvezhetik majd a létesítmény szolgáltatásait” – tette hozzá a kiemelt sportlétesítmény-fejlesztésekkel, sportberuházásokkal összefüggő kormányzati feladatok ellátásáért felelős kormánybiztos.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik