Sport

Őrült csatában győzte le az USA Kanadát

A svéd-finn közös rendezésű jégkorong-világbajnokságon az Amerikai Egyesült Államok csapata hosszabbításban győzte le 5-4-re Kanadát.

Még csak a második napnál tartunk, de máris egy ínyenceknek való összecsapásra került sor a vébén, ugyanis a tengerentúli két nagyhatalom, az USA és Kanada meccselt egymással. Mind a két együttes megnyerte a pénteki találkozóját.

Az előzetesen vártnak megfelelően nagy csata volt a jégen, az amerikai csapat már bő egy perc után megszerezte a vezetést, azonban Kanada még az első játékrészben egyenlíteni tudott. A rendes játékidő feléhez közeledve már a juharleveleseknél volt az előny, Jack Johnson azonban kihasznált egy emberelőnyt, a 47. percben pedig ismét az USA vezetett, ezúttal emberhátrányból volt eredményes Dwyer.

Szűk négy minutummal a vége előtt, a kanadai egyenlítő gól után 4-3-ra is vezettek az amerikaiak, de Duncan Keith hosszabbításra mentette az összecsapást. Tavarest ugyanakkor kiszórták 59:59-nél, a négy három elleni szituációt pedig Johnson használta ki, 5-4-re nyert az USA.

Este ismét pályára lépett egy címvédő, Svédország Csehországgal játszott rangadót. A sárga-kékek jobban sáfárkodtak a helyzetekkel a meccs elején, így pontozással hiába lehetett volna egál a meccs két harmad után, 2-0-ra a svédek vezettek. Petruzalek a harmadik felvonás elején szépített ugyan cseh oldalról, de már csak Lundqvist és Persson talált be, utóbbi az üres kapuba.

Elkezdték az oroszok is szereplést a vb-n, a szbornaja ugyan hátrányba került Lettország ellen, végül 5-2-re nyerni tudott. Svájc Kazahsztánt ütötte ki.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 2. játéknap

Helsinki csoport:
Svájc – Kazahsztán 5-1 (20-, 3-1, 0-0)
Kanada – USA 4-5 (1-1, 1-1, 2-2, 0-1)  – hosszabbítás után

Stockholm csoport:
Lettország – Oroszország 2-5 (1-0, 0-2, 1-3)
Svédország – Csehország 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik