Sport

Hip-hop, jön a vb-döntő

Sok csapat érkezik a World Hip Hop Dance Championship szombati magyar döntőjére Soroksárra.

A Soroksári Sportcsarnokba meghirdetett szombati verseny győztesei Magyarország képviseletében állhatnak színpadra a Las Vegas-i bajnokságon.

Először a junior csapatok veszik birtokba a színpadot egy rövid bemutató erejéig – mondta el Barta Viktória, a verseny technikai igazgatója. Ezt követően a 12-17 évek között induló hét csapat fogja összemérni a tudását.

Ezután megkezdődik az All Styles Battle néven futó egyéni verseny. A szóló produkcióknak meghirdetett World Battles elnevezésű versenyt hagyományosan a hip-hop világbajnoksággal egyszerre rendezik meg Las Vegasban, így ott is indulhat egy magyar táncos.

A felnőttek között 16 csapat indul. A nap zárásaként gálaműsor keretében vehetik át a felnőtt kategória, valamint az All Styles Battles győztesei a Las Vegasba szóló ötezer dolláros utazási támogatást.

Az America’s Best Dance Crew című televíziós sorozat alkotói által életre hívott hip-hop világbajnokság magyarországi döntőjén hazai táncosok, koreográfusok és tánctanárok alkotta nyolcfős zsűri mond ítéletet mondani a produkciókról.

A bírák felkészítése három hónapot vett igénybe, ugyanis a verseny rendkívül szigorú pontozási rendszeren, valamint az ítészek kiemelkedő szakmai tudásán alapszik. A produkciók technikai részét és az előadásmódot értékelő négy-négy bírónak összesen 27 szempont alapján kell pontoznia az előadásokat.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik