Sport

Halálcsoportban a magyar pólósok az olimpián

Vizilabda-valogatott(960x640).png (Vízilabda-válogatott)
Vizilabda-valogatott(960x640).png (Vízilabda-válogatott)

Az olimpiai bajnoki címvédő magyar férfi-vízilabdaválogatott egy csoportba került a nagy rivális szerbekkel és Montenegróval a londoni olimpián.

A kétszer hatcsapatos pólótorna sorsolását szombaton tartották Londonban. A magyarok a B csoportba kerültek, ahol a nagy rivális Szerbia és Montenegró mellett az USA, Románia és a házigazda Nagy-Britannia együttese lesz még a mieink ellenfele.

A magyar válogatott július 29-én kezd az olimpián, elsőre kapásból Szerbiával meccselünk.

Az A jelű hatos első blikkre könnyebbnek tűnik, ide Olaszország, Kazahsztán, Spanyolország, Ausztrália, Horvátország, Görögország került.

A csoportokból az első négy jut tovább, majd a negyeddöntőben az első a második csoport negyedikjével, a harmadik a a másik hatos másodikjával játszik.

Kemény Dénes a brit fővárosban, a helyszínen követte nyomon a  sorsolást, majd a válogatott honlapjának nyilatkozott: “Ha szárazan a tényeket nézzük, akkor az elmúlt három év eredményeit figyelembe véve csak a görög-angol párosból kaptuk a könnyebbet, tehát összességében a sorsolás révén inkább az erősebb csapatok jutottak nekünk. De miután ez az olimpia újra olyan, mint Sydney, azaz negyeddöntőt az első négy játszik a csoportból, én úgy gondolom, hogy ebből a szempontból nem okvetlenül előnytelen, hogyha a csoport erős, mert az esetleg egy verhetőbb ellenfelet hozhat a nyolc között.”

A szakvezető úgy gondolja, hogy csapata hamar belelendül majd az olimpiába, mert a szerb meccset Montenegró elleni követi. Emlékeztetett, Athénban volt így, csak akkor a szerbek után a horvátok következtek. “A csoportellenfeleink közül az angolokkal egyszer játszunk, mindenki mással kétszer az olimpia előtt” – tette hozzá Kemény Dénes.

Sorsoltak a hölgyeknél is, A magyar női vízilabda-válogatott az Ázsia-bajnok Kínát, a Pán-amerikai Játékokon első Egyesült Államokat és a trieszti ötkarikás selejtezőtornát megnyerő Spanyolországot kapta csoporttársnak.

Merész András, a női szövetségi kapitány így reagált: “Kicsit mást vártam előtte, jobban örültem volna, ha az amerikaiak mellé az oroszokat és az olaszokat kapjuk, mert akkor a keresztbejátszásnál ez utóbbi két csapatot elkerüljük, de hát ez nem kívánságműsor. Amellett tény, hogy az utóbbi időben például az oroszokkal rendre jól szerepeltünk a ki-ki meccseken.

Jó lenne természetesen a négyesünk élén végezni, mert akkor gyaníthatóan a britekkel kerülnénk szembe, bár éppen ma bizonyították, hogy bizony manapság már velük is számolni kell, hiszen csak egyetlen góllal kaptak ki az amerikaiaktól a londoni teszttornán. Az olimpián nekünk első ellenfelünk lesz az amerikai csapat, s nem egyszerű a feladat, pontosabban számunkra ez a meccs tűnik a legnehezebbnek, már sok minden ezen az összecsapáson eldől.”

 

A londoni olimpia csoportbeosztása

Férfiak:

A csoport: Olaszország, Kazahsztán, Spanyolország, Ausztrália, Horvátország, Görögország

B csoport: Egyesült Államok, MAGYARORSZÁG, Szerbia, Montenegró, Románia, Nagy-Britannia

Nők:

A csoport: MAGYARORSZÁG, Spanyolország, Kína, Egyesült Államok

B csoport: Olaszország, Nagy-Britannia, Oroszország, Ausztrália

Ajánlott videó

Olvasói sztorik