Sport

Berki remek formában az Eb előtt

A világbajnok Berki Krisztián nagyon magas kiinduló pontszámú gyakorlatot mutatott be lólengésben szombaton a Tornacsarnokban.

A monpellier-i Európa-bajnokságra készülő férfitornász-keret és a válogatott további tagjai a kontinensviadal előtti utolsó szólításon vettek részt. Kovács István vezetőedző elmondása  szerint Vlacsil Attila (84.650 pont) nyerte az egyéni összetettet Rácz Attila (84.050) és Kállai Zoltán (83.350) előtt.

Nemcsak az Eb-re utazók, hanem az egész férfi válogatott jól teljesített, csak nyújtón volt nagyobb rontás, Mihók Ádám és Vecsernyés Dávid részéről. Jóllehet ők nem tagjai az Eb-csapatnak, de elképzelhető, hogy az összetétel változik, Babos Ádám ugyanis a csütörtöki edzésen megnyomta térdét a gyűrűről való leugrásnál, így a mostani megmérettetésen sem tudott a szerekhez lépni.

Rendkívül jól szerepelt a világbajnok Berki Krisztián, aki legerősebb, 6.9 kiindulópontú gyakorlatát mutatta be lovon, szinte teljesen hibátlanul, ezt 16.050-es pontszáma is tükrözte. Kovács István tájékoztatása szerint a gyakorlat végén volt kisebb erőnléti probléma.

A másik olimpiai induló, Hidvégi Vid is nagy gyakorlatát adta elő, 6.5-ös kiindulópontút, amelyben rontott ugyan, de korrigált és korábban többször is elrontott leugrását most teljesítette, pontja 14.070 lett. A férfi válogatott a következő két hétben a Tornacsarnokban készül, egészen a május 19-i utazásig.

A nők közben befejezték a felkészülést a kontinensviadalra, és vasárnap reggel indulnak a szerdán kezdődő brüsszeli Eb-re.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik