Sport

Ausztrália elbánt a magyar lányokkal

Noi-vizilabda(1)(960x640).png (Női vízilabda)
Noi-vizilabda(1)(960x640).png (Női vízilabda)

A harmadik meccsén kikapott a magyar női vízilabda-válogatott a londoni ötkarikás játékok tesztversenyén, Ausztrália 17-12-re nyert.

A találkozón az óceániai térség bajnokaként ötkarikás szereplővé avanzsált együttes már az elején ellépett a magyaroktól, akik csak a második negyedben tudtak részsikert aratni a játékrész megnyerésével, egyébként végig az ausztrálok uralták a meccset. Az összegzés szerint a találkozó legeredményesebbje a Merész-alakulat játékosa, Keszthelyi Rita volt öt góllal.

Az ausztrálok győzelme azt jelenti, hogy a vadonatúj Water Polo Arena sportszakmai avatását jelentő teszttorna vasárnapi zárónapján, a helyosztón ők játszanak az első helyért az Egyesült Államok csapatával, amelytől pénteken 10-9-re kikaptak. A magyar válogatott pedig a harmadik helyért szállhat medencébe a vendéglátók Fekete Szilveszter személyében magyar szakember irányította csapatával.

A pénteki első összecsapást magabiztosan nyerte meg a Merész-csapat, amelyből amúgy öt alapember hiányzik különböző okok -– érettségi, külföldi klubkötelezettség -– miatt.

Eredmény – olimpiai vízliabda tesztverseny
Ausztrália – Magyarország 17-12 (5-1, 2-3, 5-4, 5-4)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik