Sport

Shawn Cunix 400 ezer dolláros győzelme Jacksonville-ben

Az amerikai Shawn Cunix szerezte meg a győzelmet a World Poker Tour Jacksonville állomásán, a profi játékos kicsivel több mint 400 ezer dollárt tehetett zsebre.

Shawn Cunix egy szupererős fináléban szerezte meg a WPT Jacksonville bajnoki címét, és a velejáró 400 ezer dollárt érő első helyet – írja a Poker.hu.

Az 5 ezer dolláros nevezési díjat a maximális 320 játékos fizette be a WPT Jacksonville állomásán, így a nyereményalap 1.5 millió dollár fölé nőtt. Ebből 36 főt díjaztak, akik többségében amatőr amerikai hobbipókeresek voltak.

Ezért is volt érdekes, hogy a fináléba viszont kizárólag csak profi játékos jutott be, akik közül mind ért már el döntő asztalos szereplést korábbi WPT versenyeken.

Will Failla volt az első kieső, aki az egyedüli volt a hat finalista közül, aki már nyert WPT tornát, így a távozásával eldőlt, hogy nem lesznek szemtanúi duplázásnak a nézők.

Faillát követte Tony Dunst, aki az egyik legismertebbe játékosa volt a finálénak, majd utána a legkevésbé nagy névnek számító Daniel Buzgon is a kiesés sorsára jutott.

A képzeletbeli dobogó harmadik fokára az online profi Darren Elias tudott felállni, közel 150 ezer dollárt nyert.

A Heads Up párbajt James Calderaro és Shawn Cunix játszották, utóbbi viszonylag nagy hátrányból várhatta a kétfős játékot.

Cunixot azonban nem lehetett megállítani az este folyamán, kitartó munkával fordítani tudott, majd közel 70 leosztással később a győzelmet is megszerezte. Hármas párral ment allin, Calderaro a megmaradt kevés zsetonját 10-J-ra tette fel, amihez nem érkezett segítség a 7-5-3-9-6 boardon, így Shawn Cunix szerezte meg a győzelmet, és a 400600 dolláros fődíjat.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik