Sport

Fehérváron került előnybe az Olaj

Az Albacomp kosárlabda-csapata elveszítette a pályaelőnyét, miután Székesfehérváron kapott ki 79-71-re a Szolnoki Olajtól.

Már az egyik fél harmadik győzelméig tartó elődöntőben összekerült egymással a tavalyi bajnok illetve az ezüstérmes, vagyis a Szolnoki Olaj és az Albacomp. Mivel a székesfehérváriak zárták jobb mérleggel az alapszakaszt, így ők élvezhették a hazai pálya előnyét, azonban ezt az első adandó alkalommal el is veszítették.

Az első negyedben ugyan még a koronázóvárosiaknak állt a zászló, azonban a második tíz percet nagyon megnyomta a múlt hétvégén még az EuroChallenge Kupa Final Fourjában vitézkedő (és ott a negyedik helyen záró) Tisza-parti együttes, ültek a vendégek hármasai, így a félidőre már a Szolnok mehetett hatpontos előnnyel.

Fordulás után lendületét vesztette az Alba, az Olaj pedig úgy is nyert, hogy a negyedik felvonásban hét percen át pontot sem szerzett a gárda. A vége így is 79-71-es szolnoki győzelem lett.

A másik ágon a Falco és Körmend meccsel egymással. A szombathelyiek a végig kiegyenlített meccsen egy hajszállal voltak csak jobbak a riválisnál, ez azonban elegendőnek bizonyult ahhoz, hogy 76-71-es győzelmet arassanak és előnybe kerüljenek a párharcban. A siker egyik fő letéteményese Timberlake volt, aki 17 pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt.

A második mérkőzéseket hétfőn rendezik.

Eredmények – Férfikosárlabda NB I., elődöntő, 1. mérkőzések
Albacomp-Fehérvár – Szolnoki Olaj 71-79 (22-18, 15-25, 19-21, 15-15)
legjobb dobók: Simon 24, el-Amin 17, illetve Trotter 20

Falco-Szova KC Szombathely – Fortress-Lami Véd Körmend 76-71 (22-22, 22-20, 14-11, 18-18)
legjobb dobók: Timberlake 17, Pantelic 13, illetve Bell 16, Townes 16

Ajánlott videó

Olvasói sztorik