Sport

A tengerentúliak jól nyitottak a hoki-vb-n

Kanada és az Amerikai Egyesült Államok jégkorong-válogatottja is győzelemmel kezdett a finn-svéd közös rendezésű világbajnokságon.

Az USA a nyitómeccsen lépett pályára, az ellenfél a francia válogatott volt. Az első harmadban nagy meglepetésre a gallok szereztek vezetést, ám még ebben a játékrészben egyenlített az amerikai gárda.

Fordulás után gyorsan kihasznált két emberelőnyös helyzetet az esélyesebb gárda, és ugyan Bellemare révén 3-2-re még szépítettek a franciák, sima lett a vége, az Egyesült Államok 7-2-re diadalmaskodott. Paul Stastny, Max Pacioretty és Justin Falk is három ponttal zárta a meccset.

Kora délután máris egy rangadót rendeztek, Kanada ugyanis Szlovákiával csapott össze. Az első húsz percben egyértelmű volt a juharlevelesek fölénye, a második etap elején ugyanakkor villámgyorsan egyenlített északi szomszédunk. Nem tartott sokáig a szlovák öröm, Eberle trükkös gólja, majd Ladd találata révén kettőre nőtt a két fél közti különbség. Az utolsó etapot ugyan behúzta Szlovákia, azonban így is 3-2-re kikapott.

A játéknap eddigi harmadik véget érő mérkőzésén Németország könnyedén győzte le 3-0-ra Olaszországot. Mindent elmond a meccsről, hogy a kapuralövési különversenyt 46-22-re nyerte meg a német csapat, azaz Daniel Bellissimo 43-szor is védeni tudott, nem rajta ment el a meccs.

Eredmények – A csoportos jégkorong-világbajnokság, 1. játéknap

Stockholm-csoport:
Németország-Olaszország 3-0 (1-0, 1-0, 1-0)

Helsinki-csoport:
Egyesült Államok-Franciaország 7-2 (1-1, 3-1, 3-0)
Kanada-Szlovákia 3-2 (1-0, 2-1, 0-1)

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik