Sport

Micheliszék újra elbűvölnék a Hungaroringet

Lázasan készül Michelisz Norbert és Wéber Gábor a túraautó-vb hétvégi hungaroringi futamára.

A tizenkét fordulós WTCC-sorozat ötödik állomása a Zengő Motorsport hazai pályája, a Hungaroringen lesz május 5-én és 6-án.

Az 1986-ban épült aszfaltcsíkra második alkalommal látogat el a világbajnoki mezőny, ahol a tavaly emlékezetesre sikerült Michelisz Norbert hazai fellépése. A 27 éves magyar versenyző az első futamot a második helyen fejezte be és a dobogóról köszönthette az érte szurkoló több tízezer embert.

A FIA WTCC első magyar versenyének második futamán a csapat is jelesre vizsgázott, amikor szakadó esőben, percek alatt építették újjá Michelisz Norbert összetört BMW-jét, amellyel megfutotta a verseny leggyorsabb körét is.

A Zengő Motorsport Szlovákia után, Magyarországon is két autóval áll rajthoz, így ismét ott lesz a második autóban, az előző hétvégén első világbajnoki pontjait megszerző Wéber Gábor is, aki az első tízben szeretne végezni a Hungaroringen.

A tavalyi verseny pillanatképei:

A 4282 méter hosszú aszfaltcsíkon 2-szer 12 kört kell megtenniük a versenyzőknek.

A világbajnoki pontversenyben Michelisz Norbert 47 ponttal a 8. helyen áll, csapattársa, Wéber Gábor 20. a sorban 2 egységgel. A függetlenek számára kiírt Yokohama Driver’s Trophy értékelésében Michelisz 15 pontos hátránnyal harmadik, az élen álló Pepe Oriola mögött, Wéber eddig öt pontot gyűjtött és 11. a rangsorban.

Michelisz Norbert: A szlovákiai hétvégén megint sikerült előrébb lépnünk a BMW-vel. Bár nagyon meleg volt a versenyeken még két versenyt le tudtam volna futni a Szlovákiaringen. Nagyon várom már a soron következő futamot, várom, hogy újra hazai közönség előtt versenyezhessek. Hosszú hét elé nézek, minden napom be van táblázva, de remélem, pénteken tudok egy kicsit pihenni és tökéletesen tudok majd koncentrálni a versenyeken. Bízom benne, hogy számomra és a közönségnek is emlékezetes hétvége lesz itt a Hungaroringen”.

Wéber Gábor: Külsőségek szempontjából ez a hétvége nagyban különbözik majd az eddigiektől, a tavalyi élmények után mindegyikünk várta már a hazai versenyt. A pályát jól ismerjük, a Szlovákiaringen meg már bemelegítettünk autogram-osztásból is, így nagy meglepetés nem érhet minket. Nem számoltam ki, de remélem, hogy valamennyit vesztünk a 40 kg-os büntetősúlyból, a Hungaroring lassú kanyarjaiból nem mindegy, hogy mekkora tömeggel gyorsítunk ki. Norbinak feltétlen dobogó esélye lehet, én pedig szeretnék bekerülni az első tízbe, ha ott folytatjuk az autóval, ahol Szlovákiában befejeztük”.

A hétvége menetrendje

Május 5., szombat:

09:00-09:30 – Első szabadedzés
11:15-11:45 – Második szabadedzés
14:00-14:35 – Időmérő edzés

Május 6., vasárnap:

08:45-09:00 – Bemelegítő edzés
11:15–11:50 – Első futam (12 kör)
14:30-15:05 – Második Futam (12 kör)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik