Sport

Magyar zenekar is lesz a londoni olimpiai fesztiválon

budapest-bar(960x640).png (budapest bár)
budapest-bar(960x640).png (budapest bár)

A Budapest Bár is fellép júliusban a nyári olimpiához kapcsolódó londoni nemzetközi zenei fesztiválon, a BT River of Musicon, július 21-én és 22-én.

A kétnapos ingyenes zenei eseményen az olimpiai és a paralimpiai játékokon részt vevő valamennyi ország képviselteti magát. Magyarországról az idén ötéves Budapest Bár zenekar Behumi Dórival kiegészülve kapott lehetőséget arra, hogy fellépjen.

A BT River of Music az egyik legnagyobb zenei esemény, amelyet valaha rendeztek Londonban. Az ismert művészek a Temze folyó partján felállított hat színpadon játszanak.

Európa két színpadon is helyet kapott, a Budapest Bár a Trafalgar téren szórakoztatja majd az érdeklődőket. A produkcióhoz tizenkét európai ország zenészei csatlakoznak, velük együttműködve létrehoznak egy nemzetközi Budapest Bárt. A főként Kelet- és Közép-Európát képviselő országok zenészeit a Budapest Bár vezetője, Farkas Róbert választja ki a fesztivált szervező Serious ügynökséggel együtt. Az előadás felépítését és hangszerelését is a hegedűs-gitáros végzi el, a zenekart további tagja lesz Londonban Farkas Mihály (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika, zongora), Farkas Richárd (bőgő), valamint Behumi Dóri (ének).

A cigányzenét a füstös bárok és a modern idők muzsikájával vegyítő Budapest Bár eddig négy albumot készített (Volume 1 – 2007, Tánc – 2009, Zene – 2010, Hoppá! – 2011), tavaly egy DVD-t is kiadott. A Budapest Bár zenekarban még Kisvári Ferenc (dob, ütőhangszerek) játszik, a népszerű produkció alkalmi énekesei között van Rutkai Bori, Szűcs Krisztián, Lovasi András, Kiss Tibor, Frenk, Ferenczi György, Keleti András, Kollár-Klemencz László és Németh Juci is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik