Sport

Egész szezonra eltiltották a Saints vezérét

A New Orleans Saints védőjét, Jonathan Vilmát a teljes szezontól eltiltotta az NFL, a sérülésokozásért létrehozott pénzalap miatt.

A történet még márciusban kezdődött, akkor robbant ugyanis a bomba: a 2010-ben Super Bowl győztes Szentek védekezésért felelős koordinátora, Gregg Williams illegális pénzalapot tartott fenn, amiből azok a játékosok részesültek, akik az ellenfélnek sérülést tudtak okozni.
Az árfolyam fix volt, egy teljes K.O.-ért 1500 dollár ütötte a védő markát, míg 1000, ha a megsérült játékost hordágyon kellett levinni a gyepről. Ha kiemelt meccset vívtak a Szentek, akkor a tarifa akár 50 ezer dollárig is emelkedhetett.

Amikor nyilvánosságra került a pénzalap megléte, a profi amerikaifutball-liga (NFL) azonnali hatállyal egy évre eltiltotta a vezetőedző Sean Paytont,Joe Vitt segédedzőt pedig hatmeccses eltiltással súlytották, emellett pedig ötszázezer dollár befizetésére kötelezték a fekete-arany gárdát, továbbá második körös draftjogaiktól is megfosztották őket.

Williamst, a legfőbb bűnöst határozatlan ideig függesztették fel, és az új idény végén tárgyalják majd az ügyét. Közben tisztogatásba kezdett az NFL, minden klubnak írásba kell adnia, hogy náluk nem létezett sosem ilyen pénzalap.

De térjünk vissza jelenbe. Kedden a liga egy évre elmeszelte a Saints védelmének vezérét, Jonathan Vilmát, aki maga is tett felajánlásokat csapattársainak: tízezer dollárral jutalmazta azt a védőt, aki a Minnesota Vikings ellen sérülést tud okozni a veterán legendának, Brett Favre-nak, valamint az Arizona Cardinals ellen Kurt Warnernek.

Vilma mellett Will Smith sem lesz ott a new orleans-i csapatban a nyitómeccsen, igaz ő csak hat találkozót lesz kénytelen kihagyni, míg Anthony Hargrove, aki már a Green Bay Packers játékosa március óta, nyolcmecces, Scott Fujita – már a Cleveland Browns kötelékében áll – pedig hárommeccses eltiltást kapott.

Így aprították Favre-t a Saints védői:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik