Sport

Czink egyesben búcsúzott, Marosi párosban elődöntős

Lukács Vanda után Czink Melinda is kiesett szerdán a budapesti WTA-torna második fordulójában, míg Marosi Katalin párosban már a legjobb négy között jár.

A 220 ezer dollár összdíjazású Budapest Grand Prix salakpályás női tenisztorna nyolcaddöntőjében Czink három játszmában kapott ki az első helyen kiemelt olasz Sara Erranitól. A mérkőzés 1 óra 44 percig tartott, ezzel egyesben már nincs magyar játékos a Római Teniszakadémián zajló versenyen.

Az első játszmában 4:4 után az olasz brékelte a magyart, majd hozta az adogatását és így előnyhöz jutott. A folytatásban Czink váltott, nem kapkodta el az ütéseit, türelmesen játszott és nagyon simán kiegyenlített.
A mindent eldöntő utolsó szettben ismét előjöttek a korábbi hibák, Czink nem készítette elő megfelelően az ütéseit, Errani elhúzott és végül simán nyerte meg a partit.

Szerdán korábban már Lukács Vanda is pályára lépett: őt két nagyon sima játszmában Anna Tatisvili búcsúztatta. A grúz teniszező szerdán délután párosban is próbára tette magát, Marosi Katalin oldalán kiharcolták az elődöntős szereplést Budapesten. A legjobb négy közé kerülésért ellenfelük a Liga Dekmeijere, Marija Kondratyeva lett, orosz kettős volt.

 

Eredmények – Budapest Grand Prix (220 ezer dollár összdíjazás)

egyes, nyolcaddöntő:
Errani (olasz, 1.)-Czink Melinda 6:4, 1:6, 6:1

korábban:
Tatisvili (grúz)-Lukács Vanda 6:1, 6:2

páros, negyeddöntő:
Marosi Katalin, Anna Tatisvili (magyar, grúz)-Liga Dekmeijere, Marija Kondratyeva (lett, orosz) 4:6, 6:0, 10-3 – döntő rövidítés

Ajánlott videó

Olvasói sztorik