Sport

Baseballcsapatért ennyit még nem adtak

Az NBA legendás alakja, Earvin "Magic" Johnson körüli üzleti csoport rekordot jelentő 2,15 milliárd dollárért vette meg a Dodgers baseballcsapatát.

Az MLB-ben – profi baseball-liga – szereplő csapat eddigi tulajdonosa 579 millió dolláros adóságot  halmozott fel. Frank McCourt már korábban, márciusban bejelentette, hogy eladja a Guggenihem csoportnak a Los Angeles Dodgerst, és az üzlet létrejöttét kedden tették közzé. A klub új elnöke Stan Kasten lesz, aki korábban már az Atlanta Bravest is irányította.

A csillagászati ár nem csupán a baseball-bajnokságot hanem valamennyi észak-amerikai profiligát tekintve rekordnak számít, eddig a Miami Dolphins amerikaifutball-együtteséért fizették a legtöbbet, 1,1 milliárd dollárt 2009-ben, míg az MLB legdrágább tranzakciója szintén 2009-ben történt: akkor a Ricketts család 845 millió dollárt fizetett a Chicago Cubsért.

A Dodgers története során hat bajnoki címet gyűjtött az MLB-ben, igaz, legutóbb 1988-ban sikerült megnyernie a finálét, a World Seriest.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik