Sport

Tízezrek a sportmajálison

A tavalyi évhez hasonlóan idén május elsején is összegyűltek a város sportolói a Bregyó-közi Sportközpontban.

Nem szólhattak a résztvevők az időjárásra egy szót sem, az előző évben szakadt az eső, most azonban verőfényes napsütés, és tikkasztó meleg kísérte végig a felvonulókata, sportegyesületek képviselőit a Piac tértől a Bregyó-közi Sportközpontig.

A sportegyesületek felvonulása után Cser-Palkovics András sportos város polgármestereként nyitotta meg a rendezvényt. „A Sportmajális hagyományteremtő szándékkal jött létre egy sportos városban, ahol a hétvégén a Vidi hosszú idő után megverte a Fradit és kézilabdában is végre nagyon jól szerepel a rájátszásban csapatunk. Bízunk abban is, hogy a kosarasok megnyerik pénteken az első meccset a Szolnok ellen, és bízunk abban is, hogy az öttusások nyakában az olimpián valami nagyon szép érem csillog majd. Hajrá Fehérvár, hajrá fehérvári sport!” – mondta a város első embere.

A program a helyi sportélet minden szereplőjét összefogta, profi és amatőr klubokat, testnevelő tanárokat, sportszerforgalmazókat és sport és fitness központok üzemeltetőit egyaránt. A résztvevőkön látszott, hogy büszkék arra, hogy tagjai egyesületüknek, ezen kvül meg kell jegyezni, hogy a sportklubok utánpótlás toborzását is nagymértékben elősegítette a program, alkalmat adott a sportágak megismertetésére, megszerettetésére. Ez a majális túlmutatott megszokott jellegén, közösséget teremtett, miközben a család minden tagja számára aktív kikapcsolódási lehetőséget, és rengeteg élményt kínált. S, nem utolsó sorban több olyan sportággal ismertetett meg, amelyekről eddig csak ritkán hallottunk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik