Sport

Mohsin Charania győzelme az EPT Monte Carlón

Az amerikai Mohsin Charania 1 350 000 eurót tehetett zsebre nagyszerű győzelmével az European Poker Tour Monte Carlo Grand Finaljén.

A nyolcfős finálét rendezték az EPT Monte Carlo 10600 euró nevezési díjú főversenyén. Az első helyet Mohsin Charania szerezte meg, kétfős alku után szerezte meg a győzelmet Lucille Cailly orra elől, aki az első női EPT Monte Carlo bajnok lehetett volna – írja a Poker.hu.

Mivel a döntő kialakulásakor már nagyon alacsonynak számítottak az átlagstackek, így izgalmas fináléra nem lehetett számítani, főleg preflop allinokra rendezkedtek be a játékosok.

Az első kiesés rögtön egy hármas allinnél született meg, Daniel Gomez A-Q-val, Rodrigo Caprioli J-J-vel, míg Sergio Castellucio K-K-ral tolta középre zsetonjait. A dáma magas közös lapok Castellucio győzelmét hozták, amivel az élre is ugrott, Gomez távozni kényszerült, Caprioli pedig a kiesés szélére sodródott.

Clayton Mozdzen, Michael Dietrich, majd Caprioli is búcsúzott, Castellucio pedig a negyedik helyen volt kénytelen távozni.

A döntő messze legrosszabb játékosa, a francia Bernard Guigon sem húzta sokáig, A-4 lapjai maradtak alul Mohsin Charania K-Q-ja ellen, aki így előnyből kezdhette a párbajt, a végig magabiztosan és kiegyensúlyozottan játszó Lucille Cailly ellen.

A Heads Up előtt a két játékos alkut kötött, Lucille kevesebb zsetonja miatt 1 050 000 eurót, míg Charania 1 150 000 eurót kapott meg biztosan, a fennmaradó kétszázezer euróért, a bajnoki címért és a dicsőségét játszottak tovább.

A párbaj azonban nem tartott sokáig, egy cooler szituációban kerültek középre a zsetonok. Lucilla A-K-lyal, Charania Q-Q-ral rendelkezett, ami ki is tartott a 9-3-2-7-2 boardon. Mohsin Charania ezzel 1 350 000 eurót nyert, pályafutása legnagyobb győzelmét aratva.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik