Sport

Kirúgták a homokzsák edzőjét

Az alapszakaszban 59 vereséget szenvedő Charlotte Bobcats menedzsmentje megvált Paul Silas vezetőedzőtől.

Az észak-amerikai profi kosárlabda liga rekordszámba menően rossz alapszakaszt produkáló Charlotte Bobcats 66 mérkőzésből 59-et elvesztettés mindössze hetet tudott megnyerni.

A Bobcats vezetősége úgy határozott, menesztik a fiaatal, tapasztalatlan csapattal együtt szélmalomharcot vívó Paul Silast. A klub elnöke, Rod Higgins szégyenkezik az “eredmény” miatt, de nem akarja azt idős tréner nyakába varrni: “Ez a negatív rekord önmagáért beszél. A csapatot megfiatalítottuk, mert változást akartunk, erről szól ez az időszak. Minden tiszteletem Silasé, akarta a sikert, de sajnos ez nem következett be”.

A 68 éves edzőnek volt konfliktusa néhány játékossal, de a menedzsment cáfolta, hogy ennek köze lenne a váltáshoz. A klub keresi az utódot, akinek borítékolhatóan nem lesz könnyű dolga.

Maga Silas úgy véli, nem dőlt össze a világ, sikeres edzői karriert tudhat maga mögött. Silas korábban dolgozott a San Diego Clippers, a Charlotte Hornets, a New Orleans Hornets és a Cleveland Cavaliers edzőjeként.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik