Sport

Az energia lovasai a Széchenyi Futamon

Ahogy arról már korábban beszámoltunk óriási siker volt idén is a benzingőztől mentes Széchenyi Futam. Nézze meg a versenyről készült képes összefoglalónkat.

50 induló, fantasztikus járművek, izgalom, innováció – hosszan lehetne sorolni, hogy miért volt érdemes ellátogatni a hetedik alkalommal megrendezett Széchenyi Futamra, ahol az alternatív hajtású járművek mérték össze tudásukat. Természetesen a derbi nem titkolt célja volt az is, hogy az ifjú mérnökök bizonyítsák: igenis van alternatívája a kosszal, bűzzel, zajjal, szmoggal és környezetkárosító hatások egész sorával járó, aktuális közlekedési trendeknek.

Két-, három és négykerekű járművek sorakoztak fel a monacói hangulatot idéző pályán, a masinák kivétel nélkül saját fejlesztésű, egyedi gépcsodák voltak, többségük teljesen hangtalanul teljesítette az előírt etapokat.

A rangadó népszerűségét jelzi az is, hogy a fejlesztő csapatok és az ifjú mérnökhallgatók mellett, egész délután nagy figyelem kísérte a versenyt, annak ellenére, hogy több mint 30 fokot mutatott a hőmérő higanyszála.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik