Sport

Árverésen a relikviák

Ifjabb Ocskay Gábor ütője és a Sapa Fehérvár AV19 játékosai által dedikált mez is szerepel a valaha volt egyik legrangosabb magyarországi sportárverésen.

Kapcsolódó cikkek

Ahogy már évek óta megszokhattuk, ismét egy nemes kezdeményezéshez csatlakozott a Sapa Fehérvár AV19. A klub által felajánlott ereklyék is kalapács alá kerülnek abban a nagyszabású sportárverésben, melynek teljes bevételét a szórványmagyarság megsegítésére fordítják.

A “Nemzeti Sportárverés az Erdélyi Szórványmagyarságért” elnevezésű internetes aukció keretében több mint száz legendás sportoló által felajánlott relikviára lehet licitálni. Az aukció tételei között megtalálható a Sapa Fehérvár AV19 – minden játékosa által aláírt – 2011/2012-es meze. Továbbá Ifj. Ocskay Gábor ütője is, melyet egy korábbi Divízió I-es világbajnokságon használt.

A Mezőségi Őrzőkör Alapítvány a befolyt összeget a Mádl Dalma védnöksége alatt működő Bástya Egyesület támogatására fordítja. Az egyesület Vicén és Magyardécsén alapított szórványkollégiumokat. A kollégiumok lényege, hogy azokból az iskolákból, amelyeket a magyar ajkú gyermekek számának fogyatkozása miatt a bezárás fenyeget, gyerekeket fogadnak be bentlakásos kollégiumok létesítése révén.

A kikiáltási ár minden tétel esetén 20000 Ft. Az aukció 2012. május 31-én zárul.

A teljes aukció elérhető ide kattintva!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik