Sport

Véget ért Balázs Attila menetelése

Nem sikerült az újabb bravúr, vereséget szenvedett az elődöntőben Balázs Attila a 398 250 euró összdíjazású bukaresti tenisztornán.

A világranglistán 450. magyar játékos két játszmában, 1 óra 9 perc alatt, 6-3, 6-1-re kapott ki az olasz Fabio Fogninitől.

A tapasztalt olasz teniszező, aki tavaly legjobbjaként a 32. volt a világranglistán (jelenleg az 57.) végig nagyon pontosan és határozottan játszott, szinte a lélegzethez sem hagyta jutni a magyart, aki a selejtezőből jutott az elitmezőnybe. Az első szett még szorosabb volt, Fognini 45 perc alatt jutott előnyhöz.

A folytatás már jóval rövidebb volt, a San Remó-i játékos nagyon gyorsan elhúzott, Balázs fáradni látszott, pontatlan volt és újabb 245 perc elteltével véget ért a bukaresti sikersorozat.

“Nem tudtam rendesen kipihenni magam, a pénteki Malisse elleni meccsen nagyon elfáradtam, ezért nem lett szorosabb a mérkőzés” – mondta Balázs Attila, aki hétfőtől várhatóan közel kétszáz helyet javít a ranglistáján. “Ellenfelem nagyon tapasztalt játékos, azonnal kihasználta ezt, több esetben is elég volt annyi, hogy visszaadta a labdát. Ami a folytatást illeti, a jövő héten az estorili viadalon indulok, az elődöntős helyezésemnek köszönhetően főtáblás leszek.”

A portugáliai salakpályás viadal összdíjazása 450 ezer euró, az első helyen az argentin Juan Martin del Potrót emelték ki.

A magyar srác a selejtezőből küzdötte magát a főtáblára, ahol legyőzte a szlovák Lackót (ő a 64. helyen áll a világranglistán), majd az olasz Staracét is (76.). A negyeddöntőben a belga Xavier Malisse volt az ellenfele, a klasszist is sikerült megvernie.

A selejtezőből indult Balázst megelőzően Sávolt Attila játszhatott a magyarok közül ATP-viadal főtábláján, még 2004-ben. A sorozatban legutóbb elődöntőbe szintén Sávolt jutott be, 2002-ben a lengyelországi Sopotban.

Eredmények – ATP-torna, Bukarest, elődöntők
Simon (francia, 1.) – Bachinger (német) 7-5, 6-2
Fognini (olasz) – Balázs Attila 6-3, 6-1

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik