Sport

Spanyollá lett a Barca magyar klasszisa

Nagy László megkapta a spanyol állampolgárságot, játszhat a londoni olimpián a hispán válogatottban.

Pont került az évek óta tartó “Nagy-ügyre”. A Barcelona magyar átlövője gyorsított eljárás során kapta meg a spanyol állampolgárságot, így nincs akadálya annak, hogy szerepeljen a spanyol válogatottban az ötkarikás játékokon.

Nagy László hol sérülésre, hol a nem megfelelő körülményekre hivatkozva 2009. júniusa óta nem volt hajlandó játszani a magyar válogatottban (illetve 2011. februárjában hivatalosan is lemondott a válogatottságról), éppen belefér abba a hároméves időkeretbe, ami után már pályára léphet a spanyol csapatban.

Ezt a magyar kézilabdázó hivatalosan még mindig nem erősítette meg, “még nem tudja”, pályára lép-e a spanyol csapatban, amire azért a jelek erősen mutatnak. A honosítás és az olimpia háttérbe szorította azt a legutóbbi hírt, miszerint a 2011-ben a világ legjobbjának választott kézilabdás Veszprémbe igazolhat.

A spanyol AS-ben megjelent honosítási hírre a helyi kommentelők vegyesen reagáltak: egyesek üdvözölték, hogy a spanyol válogatott ilyen klasszissal erősödhet, mások nem értik, hogy lehet volt magyar válogatottként valaki a spanyol nemzeti csapat tagja, de volt olyan is, aki nevetségesnek tartja, hogy a hazai tehetségek kinevelése helyett honosítanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik