Sport

Simán jutott döntőbe a Pick Szeged

A Szeged bejutott aBudapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjébe, miután a Csurgó elleni párharc második mérkőzését is megnyerte.

A szegedi kézisek csak nagy nehézségek árán tudtak az első meccsen nyerni, ugyanis hiába kezdtek lehengerlően, a Csurgó szépen lassan felzárkózott és igazán szorossá tette a találkozót. Ennek ellenére egy góllal, 27-26-ra nyertek a hazaiak, így előnyből várták a párharc második meccsét.

Csurgón hamar nagyarányú vezetést harcolt ki magának a Szeged, ugyanis már a félidőben négy volt közte: 13-9 állt az eredményjelzőn a vendégek javára. Ehhez kellettek Mikler Roland bravúrjai, mezőnyben pedig Prodanovics és Ancsin góljai. A szünet után a vendégek fokozatosan növelték a különbséget, és esélyt sem adtak a hazai csapatnak a felzárkózásra. A Pick volt, hogy 12 góllal is ment, végül nyolcgólos, 28-20-as győzelmet arattak, és ott lesznek a fináléban, ahol ellenfelük a Balatonfüred-MKB Veszprém párharc – 1-0-ra vezet a Veszprém – győztese lesz.

Idén a Szeged először nyert Csurgón: a bajnokságban csak döntetlenre volt képes a Pick, míg a kupában a somogyiak tudtak győzedelmeskedni.

 

Eredmény – Budapest Bank Liga, rájátszás, elődöntő, 2. mérkőzés

Csurgó-PICK-Sszeged 20-28 (9-13)

Csurgó: Paul, Pallag (kapusok), Borsos 1, Cifra, Herbert, Katzirz 1, Kos, Nagy, Oláh 4 (3), Országh 1, Pavlovics 1, Simon, Széles 5, Szöllösi 1, Vadkerti G. 4, Vancsics 2. Vezetőedző: Bakó Botond.

Szeged: Mikler, Tatai (kapusok), Ancsin 5, Bajorhegyi, Beocsanin, Buday 2, Czina, Fekete, Lékai 2, Nagy, Pribanic, Prodanovics 5, Sulc 7, Vadkerti A. 4, Zubai 2. Vezetőedző: Skaliczki László.

Továbbjutott: a Szeged 2-0-ás összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik