Sport

Összejött a Veszprém-Szeged kézidöntő

Veszprém-Szeged döntőt rendeznek a Budapest Bank férfi kézilabdaliga döntőjében, miután a veszprémiek magabiztosan legyőzték a Balatonfüredet.

A Szeged délutáni sikerét követően lépett csak pályára a Veszprém Balatonfüreden, ahol a hazaiak bravúrgyőzelmre hajtottak az esélyes vendégek ellen. A címvédő azonban már az első percektől kezdve uralta a játékot, és egy pillanatra sem hitette el a fürediekkel, hogy lehet keresnivalójuk az elődöntő második mérkőzésén. Császár és Iváncsik remeklésének köszönhetően már a félidőre tettemes előnyt harcolt ki magának a vendég alakulat: az eredményjelzőn 19-10 állt.

A fordulás után ez a különbség csak tovább nőt: kilencből tizenhét lett, így kialakult a 39-22-es végeredmény, ami azt jelenti, hogy álomdöntőre kerül sor a bajnoki címért: a Veszprém a Szegeddel meccsel majd.

Két további találkozó is zajlott szombaton délután: az 5-8. helyért kiírt küzdelemben a Gyöngyös háromgólos győzelmet aratott a Kecskemét fölött, míg a 9-12. helyért a Orosháza magabiztosan verte a Tatát.

 

Eredmények – Budapest Bank férfi kézilabdaliga

Balatonfüred-MKB Veszprém 22-39 (10-19)

Balatonfüred: Szathmári, Szabó (kapusok), Bóka, Butenko 2, Gerdán, Hornyák 1, Ivanov, Kemény 2, Kis, Kovács, Lelkes 3, Pásztor 5, Pulay, Salamon 2, Sandrk 4, Székely, Szöllősi, Tombor 3. Vezetőedző: Sótonyi László.

Veszprém: Alilovic, Fazekas (kapusok), Császár 9, Gulyás 3, Iváncsik G. 7, Korazija, Laluska, Pérez 1, Schuch, Sulic 5, Terzics 4, Urban 3, Vilovski 2, Vujin 5. Vezetőedző: Mocsai Lajos.

Továbbjutott: a Veszprém 2-0-ás összesítéssel.

rájátszás az 5-8. helyért:
B.Braun Gyöngyös – Kecskemét 25-22 (13-11)
rájátszás a 9-12. helyért:
Orosháza-Alexandra – Tata 32-27 (13-14)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik