Sport

Micheliszé a pole pozíció Szlovákiában

A Túraautó Világbajnokság szlovákiai versenyének időmérőjén Michelisz Norbert futotta a leggyorsabb kört, megszerezve ezzel élete első pole pozícióját a WTCC-ben.

Michelisz Norbert semmit nem bízott a véletlenre és a kvalifikáció második szakaszában elsőre megfutotta a hétvége leggyorsabb körét (2:12:990). A Zengő Motorsport versenyzőjén kívül senki nem tudott a 2 perc 13 mp-es határon belül autózni második nekifutásra sem, így a 27 éves magyar versenyző megszerezte élete első pole pozícióját a túraautó-világbajnokságon. A második, Aleksei Dudukalo lett, a harmadik helyre, Gabriele Tarquini hozta be a SEAT-ot. A Chevroletek közül a bajnoki címvédő, Yvan Muller végzett a legkedvezőbb pozícióban, a francia a hatodik pozícióból kezdheti a holnapi első futamot.

Michelisz ezzel a holnapi első repülőrajttal induló versenyen a legkedvezőbb pozícióból vághat neki a 10 körös viadalnak. A második versenyen az új szabályoknak megfelelően fordul az első tíz versenyző, így magyar versenyző a 10. helyről várhatja a zöld jelzést. A Zengő Motorsport másik versenyzője, Wéber Gábor egész hétvége folyamán küzdött az autóval és nem találta a megfelelő beállításokat. A pilóta nem jutott be a kvalifikáció második szakaszába: csak a 20. helyen végzett.

Michelisz Norbert utoljára 2009-ben nyert időmérő edzést, a SEAT Leon EuroCup sorozat németországi versenyhétvégéjén, Oscherslebenben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik