Sport

Joó és Bor Eb-elődöntős

A 78 kg-os Joó Abigél és a +100 kg-ban érdekelt Bor Barna is bejutott az elődöntőbe szombaton a cseljabinszki cselgáncs Eb-n.

Az olimpiai kvalifikációs sorozat utolsó állomásán a 100 kg-os Farkas Bálint kiesett, így ő biztosan nem vehet részt a londoni játékokon.

Az Eb előtt már biztos londoni indulónak számító Joónak két mérkőzést kellett nyernie az elődöntőhöz, a cseh Alena Eiglovát, majd az ukrán Marina Priscepát is ipponnal verte. A fináléba kerülésért a német Luise Malzahn vár rá.

A tavalyi Eb-második, már ugyancsak olimpiai kvótásnak tekinthető Bornak hosszabb útja volt az elődöntőig. Az első fordulóban az orosz Andrej Volkovot győzte le nagy csatában, egy jukóval, a negyeddöntőbe kerülésért pedig az andorrai Risco de la Torrét ipponnal. Az elődöntőért a holland Luuk Verbij próbálta útját állni a paksi dzsúdósnak, kevés sikerrel, ugyanis Bor őt is ipponnal verte. Az elődöntőben a litván Marius Paskevicius lesz Bor ellenfele.

Farkas Bálint azzal a tudattal lépett tatamira a 100 kilósok között, hogy – a magyar szövetség számításai szerint – halvány olimpiai esélyeit csak akkor tudja megragadni, ha legalább a fináléba jut a 100 kg-osok között, ám erre nem volt esélye, miután rögtön első mérkőzésén kikapott a lengyel Rafal Filektől.

Az elődöntők közép-európai idő szerint 14 órakor kezdődnek.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik