Sport

Négypontos győzelem Veszprémben

Egyre markánsabb csapat lesz az Alcoa FKC együttese, a fehérvári lányok ezúttal a Veszprém Barabás KC otthonában nyertek.

Egyáltalán nem lehet azt mondani, hogy a női kézilabda bajnokság 5.-8. helyéért folytatott csatározás ne bírna különös jelentőséggel. Szinte biztos ugyanis, hogy az ötödik helyen végző csapat már indulhat  egy, az ősszel kezdődő nemzetközi sorozatban, jelesül az EHF Kupában. Az Alcoa FKC ragyogóan indított a sorozatban, és éppen a szombati, Veszprém Barabás KC elleni mérkőzés jelenthetett amolyan vízválasztót.

Egy dolog azonban a fehérváriak számára aggasztó volt, mégpedig, hogy idén kifejezetten negatív mérleggel bírtak vendéglátóikkal szemben. A Fehérváron lejátszott bajnoki döntetlennel, a kupameccs egygólos veszprémi győzelemmel, és továbbjutással ért, így ez a szezon túlságosan sok sikerélményt nem hozott, ebben a tudatban kellett tehát csatába szállni szombaton este.

Mindenesetre alaposan ráijesztettek a hazaiak a találkozó elején a vendégszurkolókra, mivel a 3. percben már 3-0-ra vezettek. Aztán szép lassan kiegyenlítődött a meccs, és egygólos Alcoa vezetéssel mehettek pihenőre a csapatok. A második játékrészben több alkalommal is ötgólosra hizlalták előnyüket Tilinger tamaráék, ám a Veszprém vissza tudta magát tornászni, de a végére azért egy gól megmaradt az ötből, mivel a hazaiak időn túli hetesét Szikora Melinda megfogta..

Jegyzőkönyv:

Veszprém Barabás KC – Alcoa FKC 25:26 (11:12)

Veszprém, 200 néző. Vezette: Szegedi, Unyatinszki

Veszprém: Kiss É. – Azari 5, Emberovics 3, Farkas 1, Mayer Sz. 2, Bulath 5, Földes V. 1.

Csere: Lengyel (kapus), Hornyák D. 7 (3), Mayer M., Szabadfi 1, Földes K., Hanczvikkel.

Edző: Gyurka János

Alcoa FKC: Szikora – Niksic 2, Nikcsevics 2, Tilinger 6 (2), Horváth B., Triscsuk 10 (3), Vaszari 2,

Csere: Becséri, Rádl 4, Zsigmond V., Németh N., Maruscec

Edző: Konkoly Csaba

Az eredmény alakulása. 3. p.: 3–0. 12. p.: 5–6. 22. p.: 8–8. 38. p.: 13–18. 51. p.: 21–23. 58. p.: 24–25

Kiállítások: 10, ill. 14 perc

Hétméteresek: 5/3, ill. 6/5

Edzőszemmel:

– Időn túli hétméteresből egyenlíthettünk volna, úgy, hogy kétszer ötgólos hátrányból is felzárkóztunk. – Gyurka János a Veszprém edzője

– Remekül felépített taktikánk, amely addig jól működött, a végjátékban csaknem összeomlott. Nagyszerűen küzdöttek a lányok. – Konkoly Csaba az Alcoa FKC edzője

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik