Sport

Bácsi Péter birkózó is mehet az olimpiára

bacsi-peter(960x640).png (bácsi péter)
bacsi-peter(960x640).png (bácsi péter)

Újabb magyar biztosította helyét a londoni olimpiai játékokon, méghozzá a kötöttfogású birkózók 74 kg-os kategóriájában. Bácsi Péter megnyerte a két bronzérmes kvótáért kiírt mérkőzését a kínai Taiyanban zajló olimpiai selejtezőn.

Az első meccsén vereséget szenvedett, ám a vigaszágon a bronzéremig menetelt Bácsi Péter a sorsdöntő összecsapáson két menetben győzte le a lengyel Edgar Babayant, így a Pekingben ötödik helyezett magyar a londoni olimpián is részt vehet.

“Volt egy kis szerencséje Petinek, hiszen az azeri döntőbe jutása kellett a vigaszághoz, de aztán nagyon jól birkózott, szépen végigvert mindenkit, akit kellett” – nyilatkozta a helyszínről Struhács György szövetségi kapitány. “Gyönyörű nap volt ez a mai.”

A 60 kg-os Kozák Istvánnak nem sikerült a bravúr, mert nem bírt jól birkózó török riválisával, aki két menetben nyert ellene.

Bácsit megelőzően a 66 kg-os Lőrincz Tamás döntőbe jutásával szerzett kvótát a kínai városban, ahol pénteken a szabadfogású Hatos Gábor is kiharcolta kvalifikációt. A tavalyi világbajnokságon Sastin Marianna (63 kg), illetve a kötöttfogású Módos Péter (55 kg) és Deák Bárdos Mihály (120 kg), a múlt heti szófiai selejtezőn pedig a szabadfogású Ligeti Dániel (120 kg) vívta ki a londoni szereplés jogát, így hét magyar birkózó már biztosan szerepelhet Londonban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik