Sport

A Szolnok nekimegy az oroszoknak

Pór Péter szerint a Szolnok túltette magát az elbukott elődöntőn, és készül a vasárnapi bronzmeccsre a férfi kosárlabda Eurochallenge Kupában.

A Szolnoki Olaj péntek este 64-60-ra egy nyerhető meccset vesztett el az NBA-t megjárt játékosokkal felálló török Besiktas ellen az Eurochallenge debreceni Final Four-jában. A másik ágon a francia Chalon 84-69-re verte az orosz Ljubercit, így vasárnap a Tisza-partiak a moszkvai csapattal küzdenek meg a harmadik helyért.

“Péntek este sok szomorú arcot láttam az öltözőben, lehajtott fejjel ültek a fiúk, érezték, hogy életük nagy lehetőségét szalasztották el – nyilatkozta Pór Péter, a Szolnok trénere. – Próbáltam őket visszaterelni a rendes kerékvágásba, mondtam, hogy mindenki nyugodtan nézhet bele a tükörbe, mert a csapat mindent megtett a sikerért. Ma már nagyjából túlvagyunk a vereségen, pihenőt adtam a fiúknak, délután tartunk egy regeneráló edzést a Főnix Csarnokban, no meg videózunk is egy kicsit az oroszokról.”

Pór Péter szerint fiatal erőkből áll az orosz csapat, “időnként összeszedik magukat, és akkor nagyon mennek, aztán ki-kihagynak”. A szakember szerint az lesz a bronzérmes, aki hatékonyabban dolgozta fel a pénteki vereséget. A franciáknak 26 pontot dobó Jerry Jeffersonból a Tisza-partiak  nem készülnek külön, de nem feledkeznek meg róla.

Pór Péter azt ígérte, nekimennek az oroszoknak.

Férfi kosárlabda Eurochallenge Kupa, Final Four, Debrecen, Főnix-csarnok

A vasárnapi program:

Szolnoki Olaj-Ljuberci 18 h

Besiktas-Chalon 20:30

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik