Sport

A Falcónak csak összejött az elődöntő

Kínkeserves sikert aratott az alapszakasz-győztes Falco KC a Sopron felett a férfi-kosárlabdabajnokság negyeddöntőjében.

Meszlényi Róbert együttese büszke lehet magára: az alapszakasz végén az utolsó, 8. helyen jutott a felsőházi rájátszásba a Soproni KC, és végül a bajnokság első szakaszában győztes Szombathelyt öt meccsre kényszerítette a negyeddöntőben.

Már az első mérkőzésen Szombathelyen csak egy pont (és a videóbíró) döntött, majd a soproniak hazai sikere után a Falco elvesztette pályaelőnyét. Az SKC kezében volt a sorsa, de hazai pályán nem tudta behúzni a győzelmet.

Következett a mindent eldöntő 5. meccs szombaton, amelyen nem lépett pályára a Falco ikonja, Kálmán László. Thomasék nem tudtak élni ezzel az előnnyel, és végül kikaptak és kiestek.

A Falco ott van a négy között a Körmend, a Szolnok és az Albacomp mellett.

Eredmény – férfi kosárlabda NB I.

Falco-Szova KC Szombathely – Kis-Rába menti Takarék Soproni KC 79-76 (17-17, 28-20, 17-14, 17-25)

Falco-Szova KC Szombathely: Simon L. 9/3, Timberlake 19, Will 17/15, Szabó Zs. 10, Pantelic 16/3. Csere: Szanati 2, Harazin 6

Kis-Rába menti Takarék Soproni KC: Thomas 28/9, Rubin 16, Molnár A. 16/6, Gombás 2, Egemonye 8. Csere: Boldizsár 3/3, Vesztergom -, Keresztes -, Lakatos 3/3, Takács –

A párharc végeredménye: 3-2 a Falco javára.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik