Sport

London nagyban befolyásolja a közeljövőt

Nemcsik Balázs, a Magyar Vízilabda Szövetség (MVLSZ) új főtitkára szerint nehéz, ám megtiszteltető munkát vállalt el.

Nemcsik az m1 Ma reggel című műsorában pénteken kiemelte: egy olyan sikeres és fontos sportágban, mint a vízilabda nagy az elvárás, a kockázat, ugyanakkor nagy megtiszteltetés, hogy 32 esztendősen olimpiai és világbajnok játékosok, edzők, szövetségi kapitányok között dolgozhat.

A május 2-án munkába álló főtitkár korábban a Magyar Kézilabda Szövetségben látta el ezt a feladatkört, és jelezte: előny számára, hogy a két látványsportágban sok közös terület van, mint például a finanszírozás, a marketing, a kommunikáció vagy a sporttámogatás rendszere.

Utalt rá, hogy a férfi- és női vízilabda-válogatott londoni olimpiai szereplése nagy mértékben befolyásolja a következő éveket, és éppen emiatt “bőven van miről és kikről gondoskodni”.

Az MVLSZ csütörtökön jelentette be, hogy a jövőben Nemcsik Balázs tölti be a főtitkári posztot Jakab Zoltán helyett. Az indoklás szerint a váltásra azért volt szükség, mert a társaságiadó-kedvezményekkel (TAO) kapcsolatos ügyek intézése nagyságrendekkel megnövelte a Magyar Vízilabda Szövetség feladatait.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik