Sport

Verebes István röplabdázni tanul

A népszerű színész közösségi oldalán más labdajátékok pocskondiázásával érvel a röplabda támogatása mellett.

Levelet hozott a posta. Az elektronikus. A röplabda szövetségből érkezett. Szeretnék, ha Tóth Tamás elnök úr, és Földvári Péter főtitkár úr személye mögé egy emberként felsorakozna a sportág, annak érdekében, hogy aláírásgyűjtéssel elérjék, a röplabda sportág kerüljön be 2013-tól a társasági adóból támogatható látványsportágak közé.

Szögezzük le gyorsan: az ötlet támogatandó. A röplabda világsport, a második, harmadik legnépszerűbb labdajáték a világban, 200 fölötti tagállammal bír, amelyek szinte mindegyike aktív -miközben nálunk valamiért meg alulértékelt.

Az is üdvözítő, hogy olyan neves, közismert emberek foglalnak állást a sportág mellet, mint Verebes István színművész úr, aki a facebook oldalán posztolta a témát.

Kiemelnénk egy-két sziporkát, tekintettel arra, Verebes támogatja az általa élőben életében először látott sportágat – „eddig élőben még nem láttam”. Viszont posztjában messzemenőkig lehúzza, uram bocsá’ pocskondiázza a többi támogatott labdajátékot. Beáll, a magyar futballt divatból utáljuk a nemzetközit divatból imádjuk táborába – „a foci nálunk sok minden, csak nem látvány” -, érthetetlen, láthatatlan, durva sportnak tartja a jégkorongot – „jégkorong durva, össze-vissza siklanak, soha nem látom hol a korong…rémálom” -, míg a kézilabdában meg csak ide-oda rohannak és dobnak – állítja. Egyedül tán a kosárlabdát fogadja el – „kell némi ügyesség hozzá, lelemény, azt szívesen nézem”. Úgy látszik, kizárólag a hálós sportokat szereti: „Mivel szeretem nézni a teniszt, szerettem nézni a röplabdát is” – írja a posztban, amiben a röplabda érdekében még sportszakmai tudását is megcsillogtatja: “a gyorsasághoz állóképesség kell.” (sic!!)

Szögezzük le azt is: Verebesnek szíve joga a véleményalkotás. Különösen a közösségi oldalán. Kár azonban, hogy badarságokat ír, hogy sportanalfabetizmusát megosztja másokkal.

Ezért minden más általa billentyűzetére vett labdajáték nevében üzenem: a röplabdát nem más sportágak szidása, degradálása mentén kellene felemelni arra a helyre, ami persze megilleti.

Nota bene az, hogy a szövetség körlevél formájában mindezt büszkén közzé is teszi, az mindennek a teteje. Tóth Tamás elnök úr, és Földvári Péter főtitkár úr helyett én kérek elnézést…

Aki pedig támogatni szeretné a sportágat, az a támogató ívet töltse le innen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik