Sport

Óriási előnyben a Chicago

A Bulls kosárlabdacsapata legyőzte az Indiana Pacerst, így közel áll ahoz, hogy végig élvezze majd a hazai pálya előnyét az NBA rájátszásában.

A Chicago Bulls úgy lépett pályára utolsó előtti alapszakasz meccsén, hogy ha nyer az Indiana Pacers ellen, akkor közel kerül ahhoz, hogy a Bikáké legyen a pályaelőny a rájátszás egésze alatt. Ehhez vagy egy újabb siker, vagy a Spurs bukása kell az utolsó játéknapon.

A Szeles város csapata végül Kyle Korver 20 pontjának is köszönhetően 92-87-re diadalmaskodott magyar idő szerint péntek hajnalban, így közel került a kitűzött cél eléréséhez. Már csak egy kérdés maradt nyitva: a szezon során 26 mérkőzést is kihagyó Derrick Rose vajon készen áll-e a playoffsra? Erre a szombaton kezdődő kiesés szakasz adja majd meg a választ.

Megnyerte az alapszakaszt a Bulls:

A San Antonio is hozta a kötelezőt, a Sarkantyúsok a Phoenix Suns elleni rangadót húzták be 110-106-ra, ezzel pedig kilencmeccses győzelmi sorozattal zárták a reguláris etapot és kipihenten várják a rájátszást. Gregg Popovich például Tim Duncant, Manu Ginobilit és Tony Parkert is pihentette az arizonaiak ellen.

A Los Angeles Clippers kikapott a New York Knickstől, így könnyedén lecsúszhat a negyedik kiemelésről nyugaton. A városi rivális Lakers ugyanis félmeccses előnyben van, ráadásul még játszik egy mérkőzést a Sacramento Kingsszel. Apropó Lakers, Kobe Bryantnek fel van adva a lecke, Kevin Durant ugyanis 32 pontot dobott az Oklahoma City Thunder utolsó találkozóján, így a Fekete Mambának 38 egységet kellene összegereblyéznie Sacramentóban az újabb gólkirályi címhez. Ha ez nem jön össze, akkor az OKC fiatalja zsinórban harmadszorra lesz az alapszakasz legponterősebb játékosa.

A Washington Wizards a bajnokság végére táltosodott meg, a fővárosiak ugyanis legyőzték a Cleveland Cavalierst, ezzel pedig ötmeccses győzelmi szériát építettek. A Philadelphia 76ers a rájátszásért folytatott küzdelem után a pályán is térdre kényszerítette a Milwaukee Bucks csapatát. Az Orlando Magic is legyőzte a Charlotte Bobcatset, amely így 22-re duzzasztotta zsinórban elszenvedett vereségeinek számát.

Eredmények – NBA-alapszakasz
Orlando Magic – Charlotte Bobcats 102-95
Cleveland Cavaliers – Washington Wizards 85-96
Indiana Pacers – Chicago Bulls 87-92
New York Knicks – Los Angeles Clippers 99-93
Milwaukee Bucks – Philadelphia 76ers 85-90
Oklahoma City Thunder – Denver Nuggets 101-106
Phoenix Suns – San Antonio Spurs 106-110

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik